NHL-sisäpiiritoimittajalta hurja väite: ruotsalaislegenda päätymässä Rantasen ja Donskoin seurakaveriksi?

© Kuva: Getty Images

Kuluvan NHL-kauden suurimpiin mestarisuosikeihin lukeutuvan Colorado Avalanchen yllä pyörii tällä hetkellä useampia kuumia siirtospekulaatioita.

Seurajohdon uskotaan hakevan kuumeisesti vahvistusta kokoonpanoonsa tulevia pudotuspelejä ajatellen. Seuran sisäpiiritoimittaja Mike Chambers täräyttääkin ilmoille melko hurjan huhun kertoessaan Avalanchen iskeneen nyt silmänsä koko tähänastisen NHL-uransa New York Rangersiä edustaneeseen ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvistiin.

Manhattanilaisseuran uskotaan luopuvan vielä ennen helmikuun siirtotakarajaa yhdestä maalivahdistaan, joskin seuralegendan asemaan New Yorkissa nousseen Lundqvistin uskotaan yleisesti olevan turvassa mahdolliselta siirrolta. Ruotsalaisen asemaa parantaa myös miehen sopimukseen kirjattu siirrot kieltävä pykälä.

Lundqvistin tilanteesta tekee kuitenkin mielenkiintoisen se, että 37-vuotiaalla maalivahdilla olisi Avalanchen paidassa realistiset mahdollisuudet napata uraltaan yhä puuttuva Stanley Cup -mestaruus. Chambers uskookin mahdollisuuden kruunata upea ura jääkiekkomaailman arvostetuimmalla pystillä saattaisi kääntää maalivahdin pään siirron kannalle, mikäli Rangers saisi pelaajasta molempia osapuolia tyydyttävän tarjouksen.

Kerran uransa aikana Rangersin Stanley Cupin finaaleihin johdattanut Lundqvist on jakanut tällä kaudella torjuntavastuun nuoren Alexandar Georgievin kanssa. AHL:ssä uskomattomia otteita esittäneen Igor Shesterkinin taannoinen nousu NHL-kokoonpanoon tarkoittanee kuitenkin sitä, että joko Lundqvist tai Georgiev on joutumassa siirtonappulaksi vielä tämän kauden aikana.

LUE MYÖS: Näkökulma: Marko Anttila pyyhki NHL-pelaajilla lattiaa – valinta vuoden jääkiekkoilijaksi on täysin järjetön

LUE MYÖS: Bostonin Tuukka Rask loukkaantui NHL:ssä – päävalmentajalta pelottava paljastus

LUE MYÖS: TOP 10: Historian parhaat eurooppalaishyökkääjät – Selänne ja Kurri korkealla listalla