Sibir Novosibirskiin kesällä siirtynyt Mikael Ruohomaa takoo kaikessa hiljaisuudessa tyrmäävää jälkeä KHL:ssä.

31-vuotias kiekkotaituri on noussut heti uuden joukkueensa ykkösnimeksi. Ruohomaa on iskenyt 49 peliin jo kovat pisteet 11+27=38. Tehot nostavat suomalaisen joukkueensa selkeäksi ykköstykiksi.

Kuvaavaa on, että Ruohomaalla on jo nyt enemmän pisteitä kuin viime kaudella Neftehimikin riveissä. Viereltä löytyy tuttu suomalaiskollega: Juuso Puustinen muodosti jo vuosi sitten Ruohomaan kanssa toimivan tutkaparin Neftehimikissä, nyt duo iskee pisteitä liukuhihnalta Sibirissä.

Puustinen on omilla tehoillaan Sibirin toiseksi paras pistemies. Maalitykki on nakuttanut 46 peliin tehot 16+13=29.

Ruohomaan ja Puustisen vireen taustalta löytyy myös joukkueen talven mittaan parantunut peli. Sibir on noussut kuin varkain itäisessä konferenssissa jo viidenneksi.

Joukkue liitää tällä hetkellä komeassa viiden ottelun voittoputkessa. Näissä peleissä Ruohomaa on kerännyt tililleen pisteet 1+6=7. Puustisen tilastot samoista otteluista näyttää lukemia 2+3=5.

Suomalaisduosta Puustinen on pelannut tällä kaudella Leijonissa viisi peliä. Mikäli Ruohomaan otteet jatkuvat samanlaisina, voi häntä odottaa keväämmällä myös kutsu maajoukkuepaitaan.

LUE MYÖS: Laidat ryskyvät! Rasmus Ristolainen omilla lukemillaan – tässä ovat NHL:n kovimmat suomalaispommittajat

LUE MYÖS: Näyttöjä NHL:ään! Olli Juolevi löytänyt huippuvireen – takoo nyt hurjaa jälkeä farmissa