Loistavaa jälkeä kolmen kauden ajan sveitsiläisseura SC Bernin peräsimessä tehneen Kari Jalosen tiistaiset potkut seurasta tulivat yllätyksenä, vaikkakin seuran kuluva kausi on ollut pahasti alavireinen.

Berniläiset kahteen mestaruuteen luotsanneen ex-maajoukkueluotsin esimiehenä seurassa toiminut toimitusjohtaja Marc Lüthi avasi Blick-lehdelle potkujen syitä varsin suorin sanankääntein.

– Olimme aiemmin vakuuttuneita siitä, että Kari saa kokemuksensa ja tietotaitonsa ansiosta vedettyä meidät ylös loasta ja jokaisen menestyksekkään viikonlopun jälkeen ajattelimme aina, että hän on keksinyt siihen keinot, Lüthi aloittaa.

– Kahden viimeisen pelin jälkeen tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että Kari kyllä tietää, miten menestytään ja voitetaan, mutta ei oikeastaan tiedä, miten kriisejä käsitellään, Lüthi täräyttää perään.

Seurapomo kehui kuitenkin Jalosen ammattimaista suhtautumista potkujen hetkellä.

– Hän sanoi tietävänsä, miten tämä bisnes toimii ja toivotti meille onnea, Lüthi kommentoi konkarivalmentajan asennoitumista potkuihinsa.

Bern makaa tällä hetkellä kahdentoista joukkueen NLA:ssa sijalla yhdeksän. Joukkue on voittanut kauden 40 pelistään vain 17.