Kohun keskeltä Leijoniin! Kiekkofaneilta synninpäästö suomalaistaituri Jori Lehterälle: ”Jokainen tekee elämässä virheitä”

HELSINKI. Jääkiekon MM-kisojen lähestyessä puheet NHL-vahvistuksista ja kieltäytymisistä kasvavat suomalaisväen huulilla alati. Tänä keväänä yksi puhuttava aihe on myös Jori Lehterä.

Helsingissä Suomen ja Venäjän välistä Ruotsin EHT-turnauksen peliä seuranneet haastattelut suomalaisfanit eivät näe NHL-vahvistuksia välttämättöminä, mutta kieltäytymisiä ei katsota hyvällä. KHL:n pistelinko Lehterä on paikkansa menneisyyden kohuista huolimatta ansainnut.

– Mun mielestä on ansaittu paikka. Jokainen tekee elämässä jossain vaiheessa virheitä. Pitää antaa mahdollisuus, valkoiseen maajoukkuepaitaan pukeutunut ja poskiin Suomen liput maalannut Milja sanoo Neean kompatessa.

– Kyllä! Kaverille pitää antaa (mahdollisuus), nimimerkeillä Poussu ja Pertsa itsensä esittelevät miehet vahvistavat.

Itsensä Jormaksi esittelevä herrasmies ei myöskään tyrmää Lehterää.

– Musta on ookoo-mies, on riittävästi saanut julkisuutta. Jos pelaa niin, että maajoukkueessa pärjää, niin ookoo.

Otanta viisi “kyllää” viidestä on väkevä saalis. Lehterää vastaan ei kapinoida.

Kuten Slovakiassa voitettu maailmanmestaruus näytti, ei NHL-miesten saaminen turnaukseen sen sijaan ole pakottava tarve.

– Mun mielestä ei tarvi. Kyl me pärjätään, Milja ja Neea uskovat.

Poussu ja Pertsa kokevat, että joitakin vahvistuksia NHL:stä voisi tulla.

– Puolustuspäähän pari-kolme.

Kaksi-kolme vahvistusta olisi viime kevääseen nähden jopa poikkeuksellista. Maajoukkuepaidan pukeminen päälle pitäisi ilmeisesti olla itsestäänselvyys.

– Välillä tulee semmoinen olotila, että jotain pitäisi tulla vastavuoroisesti Suomelle. Tää ei ole vaan jääkiekko, vaan muut maailmalla olevat lajit. Loukkaantumiset ja oma tilanne seurassa pitää huomioida, herrasväen miehet heittävät.

Maukkaan näköistä virvoitusjuomaa nauttiva Jorma on samoilla linjoilla.

– Kyllä änärimiehet aina vahvistuksia on. Oon sitä mieltä, että nuoremmalla kaartilla on tietty velvollisuus tulla, koska ne on käyneet läpi koko tän Suomen juniorimaajoukkuekuvion sillä rahotuksella, millä sitä pyöritetään ja sitä kautta päässeet sinne änäriin. Pitäisi pelata, eikä kieltäytyä.

Eli palveluksia, joukkueeseen liittymisiä, pitäisi antaa takaisin päin suomalaiselle kiekkojärjestelmälle?

– Sitä mieltä minä oon.

Haastateltuja yhdistää jollain tapaa luottavainen fiilis. Ilmeet ovat iloisia. Ja syystä, ottihan Suomi ottelusta komean 3-0-voiton.

LUE MYÖS: Tyly paluu! Jori Lehterä johti Leijonien tehoketjua: ”Huomasi, että pelataan Suomessa”

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!