Tyly paluu! Jori Lehterä johti Leijonien tehoketjua: ”Huomasi, että pelataan Suomessa”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Kokeneen Jori Lehterän paluu Leijoniin oli tyrmäävä, kun Suomi kaatoi Venäjän torstaina lopulta maalein 3-0.

Ottelun kaikki maalit nähtiin jo avauserän alussa. Lehterän ketjukaverit Teemu Pulkkinen sekä Julius Nättinen onnistuivat maalinteossa, kun peliaikaa oli pelattu alle kuusi minuuttia.

Ei ole ihme, että pelin jälkeen median eteen saapui leveästi hymyillyt Lehterä.

– Oli valmistautuminen kohdillaan! 3-0, joten aika hyvä fiilis. Lähti aika sulavasti liikkeelle. Pari pussia alkuun. Sen jälkeen vähän passivoiduttiin, mutta puolustettiin pirun hyvin. Siihen voi olla tyytyväinen, Lehterä summasi medialle.

Yhteispeli kahden laiturin kanssa sujui tehokkaasti. Lehterä virnuili roolijaon olleen tilastojen mukainen.

– Laiturit tekevät maalit. Ja sentteri hoitaa aloitukset, konkari virnuili.

Ottelu Leijonissa oli Lehterälle ensimmäinen sitten vuoden 2016 World Cupin. Sen jälkeen huippunimeä on revitelty kiekkoelämän ulkopuolisessa huumekohussa.

Paluu Leijoniin ei silti tuonut stressiä. Se näkyi myös kaukalossa.

– Ei jännittänyt. Mutta oli innokas fiilis. Oli enemmän latausta kuin perus runkosarjapelissä. Huomasi, että pelataan Suomessa, Lehterä muotoili.

Parannettavaa jäi

Vaikka taululla paistoi lopulta selvät 3-0-lukemat, jätti ottelu Leijonille parannettavaa. Lehterä myönsi, ettei avauspelissä nähty vielä vahvan alun jälkeen parasta mahdollista kiekkoa.

– Tuntui, että jäi vähän diesel-vaihde päälle. Mutta tästä voi varmasti ottaa opiksi. Ensi pelissä on varmasti eheämpi suoritus, Lehterä lupasi.

Alku oli silti vähintäänkin lupaava. Se on tärkeää myös Leijonille: Lehterä kuuluu niihin Euroopassa pelaaviin nimiin, jotka taistelevat terveenä ollessaan paikoista kevään MM-kisoihin.

– Se on tavoite sinänsä, mutta tässä on paljon muutakin sitä ennen. Ennen nämä pelit – ja sen jälkeen pudotuspelit. Jos kaikki klikkaavat kuntoon, sen jälkeen mietitään niitä, SKA Pietarin huippunimi kiteytti.

Leijonien EHT-turnaus jatkuu lauantaina Ruotsissa. Löydät turnauksen otteluohjelman, tulokset, uutisia ja paljon muuta TÄÄLTÄ.

LUE MYÖS: Leijonien EHT-urakka käynnistyi upealla voitolla – Venäjä jätettiin tylysti nollille

LUE MYÖS: Jori Lehterä palaa kohun jälkeen Leijoniin – Jukka Jalonen avaa nyt valinnan taustat: ”Hän on ollut todella hyvä”

LUE MYÖS: Hyppy Leijoniin! Nuori TPS-komeetta pelaa elämänsä kautta, palkittiin otteistaan – ”Jääkiekko henki ja elämä”

LUE MYÖS: Vuolaita kehuja! Ilveksen huippulupaus hyppää Leijoniin – Jukka Jalonen: ”Osaaminen jo NHL-tasoa”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!