Uusi superketju kasassa? Leijonien Liiga-komeetta pääsi tutun NHL-konkarin rinnalle: ”Seurasin junnuna paljon”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Leijonien nuori Julius Nättinen oli joukkueensa kantavia voimia, kun suomalaisryhmä kaatoi Venäjän torstai-iltana puhtaasti 3-0.

Nättinen pääsi iskemään Leijonien toisen maalin avauserässä, kun hän ujutti kiekon taidokkaasti Venäjän maaliin. Osuma oli samalla Nättisen maajoukkueuran ensimmäinen.

Leijonat.com tapasi pelin jälkeen 23-vuotiaan huippunimen, jolla on menossa vahva kausi JYP-paidassa.

– Tuli tulosta heti. Se tuntuu hyvältä. Se ei aina lähde niin helposti rullaamaan. Antaa varmasti boostia jatkoon, Nättinen virnistää Leijonat.comille.

Nättinen pääsi pelaamaan torstaina mieluisassa kentässä, kun rinnalla viiletti NHL:ssäkin pelanneet Jori Lehterä ja Teemu Pulkkinen. Nykyisten KHL-huippunimien kanssa oli helppo löytää yhteinen sävel.

– Oli todella helppoa. Kiekkoa tuli jatkuvasti lapaan ja saimme luotua heti maalipaikkoja. Eka peli meille yhdessä, se ei ole aina ihan helppoa. Välillä tuli vielä tilanteita, joissa ei tiennyt ihan, mitä toinen tekee. Mutta kyllä se siitä paranee, Nättinen kiittelee.

Tuttu esikuva nuoruudesta

Erityisesti 32-vuotias Lehterä on Nättiselle tuttu nimi – tv:stä. Nuori JYP-taituri paljastaa seuranneensa nuorempana NHL:ssä useamman kauden pelannutta kiekkotaituria tarkkaan.

– Itse olen paljon tykännyt hänestä pelaajana. Pelasin nuorempana sentterinä ja seurasin junnuna paljon häntä. Hän on pelaajana vähän samantyylinen kuin itse. Hän pystyy suojaamaan kiekkoa ja jakamaan kiekkoa. Hän on siinä todella vahva, Nättinen ihastelee.

Lehterältä, Nättiseltä ja Pulkkiselta voi odottaa jatkossa silti enemmän. Kolmikosta kaikki vakuuttivat, että torstain voitossa jäi 3-0-lukemista huolimatta paljon parannettavaa. Nuori Nättinen näkee parannusalueet selvinä.

– Isoin juttu on keskialueella pelaaminen. Vastustaja pääsi kävelemään vähän turhan helposti alueelle. Siinä pitää olla jatkossa tiiviimpi. Samalla pitää päästä välillä vähän nopeammin pois omista. Kääntää peliä ja haetaan suoraan pystyyn, jolloin päästään vähän helpommin hyökkäämään, Nättinen naulaa.

LUE MYÖS: Tyly paluu! Jori Lehterä johti Leijonien tehoketjua: ”Huomasi, että pelataan Suomessa”

LUE MYÖS: Leijonien EHT-urakka käynnistyi upealla voitolla – Venäjä jätettiin tylysti nollille

LUE MYÖS: Jori Lehterä palaa kohun jälkeen Leijoniin – Jukka Jalonen avaa nyt valinnan taustat: ”Hän on ollut todella hyvä”

LUE MYÖS: Hyppy Leijoniin! Nuori TPS-komeetta pelaa elämänsä kautta, palkittiin otteistaan – ”Jääkiekko henki ja elämä”

LUE MYÖS: Vuolaita kehuja! Ilveksen huippulupaus hyppää Leijoniin – Jukka Jalonen: ”Osaaminen jo NHL-tasoa”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!