Carolina Hurricanesin ja samalla sen suomalaispelaajien, Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Sami Vatasen pudotuspelitaival päättyi tälläkin kaudella Boston Bruinsin käsittelyssä – tällä kertaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella voitoin 1-4.

Rutinoitunut Bruins pystyi ilman Tuukka Raskia ja David Pastrnakiakin lyömään nuoren Hurricanesin kovan rutiinitasonsa turvin. Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour oli kauden päättymisestä huolimatta tyytyväinen joukkueeseensa.

– Omasta mielestäni pelasimme tasolla, jolla olisimme voineet voittaa Bruinsin. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta. Mielestäni olimme tänään parempi joukkue. Me lähdemme täältä pää pystyssä, Brind´Amour kertoi tuntemuksiaan seuran kotisivuilla.

Viime kaudella Bruins pyyhki Hurricanesilla jäätä suoraan neljässä ottelussa. Tämän vuoden sarja olikin eittämättä viime kauden vastaavaa tasaisempi.

– Joukkueen kypsyystaso on ottanut valtavan askeleen eteenpäin viime vuodesta. Olemme kaventaneet eroa huippujoukkueisiin, Brind´Amour totesi.

Carolinan nuoret tähden Ahon ja Teräväisen johdolla ovatkin saaneet Carolinassa aikaan valtavan muutoksen. Ennen viime kevättä seura oli nähty pudotuspeleissä viimeksi vuonna 2009. Bruinsin tilanne puolestaan on täysin toinen. Kokeneiden ja voittamaan tottuneiden konkareiden johtama joukkue on tottunut menestymään vuodesta toiseen siinä, missä Carolinan runko on vasta matkalla kohti parhaita pelivuosiaan.

– Bruins osaa voittaa. He ovat voittaneet aikaisemmin. Heidän on myös täytynyt kokea muutamia kovia oppitunteja matkan varrella. Se on tehnyt heistä tuon joukkueen. Me teemme nyt sitä samaa. Minä todella uskon niin, Brind´Amour loi uskoa ensi kauteen.

Tällä kaudella makseltiin vielä oppirahoja. Ensi kaudella Hurricanes palannee kaukaloon entistä valmiimpana menestymään.