Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi maanantain tiedotustilaisuudessa JYPin tilannetta.

Jyväskyläläisseura on tällä hetkellä taloudellisesti vaikeassa tilanteessa, jonka myötä joukkue on lomauttanut päävalmentaja Pekka Tirkkosen ja apuvalmentaja Ari Santasen joulukuun loppuun saakka. Myös pelaajien palkkoja on leikattu ainakin toistaiseksi.

Jalonen on yllättynyt JYPin ratkaisusta, sillä yleensä valmentajat eivät ole sellaisia, jotka pitäisi lomauttaa ensimmäisenä.

– Tuntuu todella kovalta ratkaisulta. Mulla tulee mieleen, ettei siellä kaikki asiat ole täysin kunnossa pelaajien, seurajohdon ja valmennuksen välillä. Tiukassakin paikassa valmentajat lomautetaan viimeisten joukossa. Toki siellä voi olla taustalla jotain, mitä me muut emme tiedä, Jalonen kommentoi medialle jääkiekkoliiton tilaisuudessa.

Ikävien uutisten jälkeen JYP on palannut kaukaloon siten, että joukkueen valmennusryhmässä toimivat tällä hetkellä Jukka Varmanen, Jussi Tupamäki ja Jarkko Hyytiä.