NHL-kausi on jo puolivälissä ja MM-kisat ovat kahden kuukauden päässä, joten on hyvä aika spekuloida, minkälaisen joukkueen Leijonat voi saada Latviassa järjestettäviin kisoihin. Lähellekään kaikki NHL:stä vapautuvat pelaajat eivät välttämättä kutsua ota vastaan, mutta tässä lista potentiaalisista avuista rapakon takaa.

Maalivahtiosastolle ei ole NHL:stä tunkua, mutta muutama veskari näyttää jäävän rannalle pudotuspeleistä. Nashville Predatorsin taival NHL:ssä jää runkosarjaan, joten sekä Juuse Saros että Pekka Rinne ovat maajoukkueen käytettävissä jos niin päättävät. Arizona Coyotesin Antti Raanta on myös vapautumassa maajoukkuetehtäviin.

Puolustuksessa tutuista maajoukkuekasvoista vapautumassa ovat Sami Vatanen, Jani Hakanpää, Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen. Vatanen on heistä ainoa joka on ollut maajoukkueen käytettävissä vain World Cupissa ja olympialaisissa. Hakanpää ja Jokiharju olivat voittamassa Leijonien viimeisintä MM-kultaa.

Mahdollisia hyökkäysapuja on harvinaisen vähän. Mielenkiintoisin ensikertalainen olisi Janne Kuokkanen, joka viimeistään maaliputkensa jälkeen on lyönyt itsensä ihan tosissaan läpi NHL:ään. Valtteri Filppula saattaisi haluta pelata vielä vähän useamman pelin tällä kaudella jäätyään kokoonpanon ulkopuolelle Detroit Red Wingsissä. Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen ja Mikael Granlund olisivat myös jokaisen leijonafanin mielestä tervetulleita lisiä MM-ryhmään.

Villejä kortteja AHL:stä voisivat olla sekä alle 18- että 20-vuotiaille MM-kultaa torjunut Ukko-Pekka Luukkonen, Rasmus Kupari, Teemu Kivihalme, Arttu Ruotsalainen ja Otto Leskinen. Kovuuden puutteessa myös Miikka Salomäki ja Markus Niemeläinen voisivat olla kiinnostavia nimiä.

Tämän vuoden MM-kisat pelataan alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen pelkästään Riiassa alkaen 21. toukokuuta. NHL:n runkosarja loppuu tämän hetken suunnitelman mukaan 8.5., joten NHL-avuilla tulee pieni kiirettä karanteenin kanssa mikäli mielivät avausotteluun.