Toronto Maple Leafsistä maaliskuussa Columbus Blue Jacketsiin kaupatun puolustajan Mikko Lehtosen ensi kauden suunnitelmat ovat vielä avoinna.

27-vuotiaan TPS-kasvatin yksivuotinen NHL-sopimus on päättymässä tähän kauteen, joten ilman jatkopaperia hänestä on tulossa heinäkuun 1. päivän jälkeen vapaa agentti.

The Athletic -lehden Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline kuitenkin uskoo, että Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen olisi tarjoamassa KHL:ää viime kaudella ja tänä syksynä dominoineelle puolustajalle jatkosopimusta.

– Mielestäni hän on pelannut ihan hyvin Blue Jacketsin riveissä. Laittaisin hänet Gabriel Carlssonin, Scott Harringtonin ja Dean Kukanin edelle puolustajien arvoasteikolla. Uskon, että Blue Jackets yrittää tehdä jatkosopimuksen hänen kanssaan kesällä. Lehtonen on rajoittamaton vapaa agentti, joten valta on hänen käsissään, Portzline kertoi.

Lehtonen on pelannut tällä kaudella Blue Jacketsin riveissä 12 ottelua. Taitava puolustaja ei ole vielä avannut pistetiliään.