Leijonat kärsi sunnuntaina MM-kisoissa yllättävän tappion, kun Kazakstan oli rankkareiden jälkeen vahvempi maalein 2-1.

Ottelussa Leijonat oli selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta hyvin tehoton joukkue hakkasi päätään seinään, kun Kazakstanin maalivahti Nikita Bojarkin venyi kiekon tielle peräti 50 kertaa.

Suomen kapteenin Marko Anttilan mukaan tappiosta ei kuitenkaan kannata huolestua. Joukkue aikoo palata seuraavaan otteluun entistä vahvempana ja tappiosta oppineena.

– Totta kai me oltaisiin haluttu voittaa, mutta ei mua ainakaan hirveästi hävetä. Ei vaan painettu tänään tarvittavia maaleja. Näitäkin kokemuksia tarvitaan ja näistä otetaan opiksi.

– Totta kai yhdessä tässä voitetaan ja hävitään. Tappio harmittaa. Mutta ei tässä auta laittaa päätä pensaaseen. Tästä noustaan taas ja ollaan parempia seuraavassa pelissä, Anttila kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Samalla Leijonat-kapteeni muistutti myös, ettei Kazakstan ole mikään huonoa joukkue. Kokoonpanossa on paljon KHL-pelaajia.

– Itse en ainakaan aliarvioinut heitä, sillä olen pelannut niin useasti heitä vastaan. Kazakstanilla on paljon vahvoja jätkiä. Eivät he mua yllättäneet, Anttila jatkoi.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen