Uuden viikon kärkeen kävi selväksi se, että Boston Bruins ja Colorado Avalanche ovat NHL:n ensimmäiset varmat pudotuspelien toisen kierroksen joukkueet. Bruins marssi avauskierrokselta jatkoon pudotettuaan Washington Capitalsin voitoin 4-1.

Maanantaiyönä irronnut ratkaiseva 3-1-voitto oli isoksi osaksi myös Tuukka Raskin ansiota. Pudotuspeleissä hirmuvireeseen päässyt savonlinnalainen otti kiinni peräti 40/41 kutia nousten ratkaisupelin ykköstähdeksi.

Kun torjunnat jakautuivat eräkohtaisesti mallia 10+20+10=40, oli etenkin toinen kaksikymppinen Raskin näkökulmasta suorastaan absurdi rutistus.

34-vuotias konkari on päässyt pudotuspeleissä huippuvetoon, ja kumilätkät ovat pysähtyneet hyppysiin viidessä pelissä peräti 94,1 prosentin varmuudella. Bruinsin tuore pudotuspelien voittotilaston ennätysmies Rask lisäsi johtoaan kyseisessä rankingissa, ja nyt niitä on suomalaisella povitaskussa jo 55 kappaletta.

Rask voi mennä maalivahtien tilastossa menojaan, sillä kakkos- ja kolmossijat irtoavat 53 ja 36 voitolla.

Bruins kohtaa 2. kierroksella joko Pittsburgh Penguinsin tai NY Islandersin.

LUE MAANANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

”Suomalaissarja” menee sittenkin tiukoille: Juuse Saros on tolkuttomassa iskussa – pisti historiakirjat uusiksi toisessa pelissä peräkkäin!