Jääkiekon MM-kisat sai sunnuntaina päätöksensä, kun Kanada kaatoi trillerimäisessä finaalissa Leijonat jatkoajan jälkeen luvuin 3-2.

Erityisesti MM-finaalin ratkaisutapa aiheutti kiekkopiireissä paljon puhetta ottelun jälkeen ja moni ällisteli tämän vuoden MM-kisoihin käyttöön otettua 3vs3-jatkoaikaa.

Kiekkokansan yleinen näkemys oli se, ettei MM-arvoturnausta pitäisi ratkaista kolme vastaan kolme -pelissä.

– Iloitsin että onneksi mestaruutta ei ratkaista rankkareilla, mutta sitten hatusta vedettiin ehkä vielä huonompi vaihtoehto, 3vs3- jatkoerä. Olihan toi nyt ihan perseestä, kiekkofani Eemeli Ruusunen tilitti.

– 3vs3 on jo lähtökohtaisesti järjetön MM-kisojen finaalin jatkoilla. Se että kiekkoa hallitsevan joukkueen pelaajia saa rikkoa ihan vapaasti vailla pelkoa jäähystä, täydentää tän spedeilyn, Henri Berg kirjoitti.

– Eniten v*tuttaa tuo miten mestaruus ratkaistiin pelaamalla 3vs3. Sato jo alusta asti kanukkien laariin tuo jatkoerä, Josefiina Myllykoski latasi Twitterissä.

– No, tämä oli joka tapauksessa väärä tapa ratkaista MM-kulta. Parempi ku rankkarit, mutta ihan hyvin olis voitu pelata 5vs5. Oon kyllä sitä mieltä, ettei 3vs3 sovi mihinkään tilanteeseen, paitsi jos jäähyboxit on täynnä, Mika Alamettälä linjasi.

Voit lukea kiekkokansan tilitystä alla olevista Twitter-linkeistä:

Toni Lötjönen

@ToniLotjonen
Oispa ratkennut rankkareilla. Väärä tapa tää 3vs3.

KajzaK

@kajzak
Tähän 3vs3 konseptiin näköjään kuului myös, että jäähyjä ei ole jatkoerässä. Vittu mitä paskaa. #leijonat on moraalinen voittaja. #mmkisat

Eetu Pennanen

@eetupennanen
Mielummin jatkoerä + rankkariratkaisu kuin tämä 3v3. Sata kertaa sadasta. #mmkisat #Leijonat

Lauri Hildén

@HildenLauri
Suomelta hieno turnaus, hävetä ei tarvitse tuossa joukkueessa kenenkään. Ei yhtään hävittyä peliä varsinaisella peliajalla. Finaalin ratkaisutapa sen sijaan oli häpeällinen. 3vs3 halventaa lajia ja muuttaa sen aivan erilaiseksi. Ei tuollainen kuulu MM-kisojen finaaliin. #mmkisat

Mikko Männistö

@MikkoMnnist2

Lord Stanley

@Pandaramaaa
Siis mitä helvettiä, 3 vs 3?! #hupiturnaus #mmkisat
Kivi-paperi-sakset olis ihan yhtä arvokas tapa kuin 3vs3.

Ilari Sammalisto

@IlariSammalisto
Mitä arvokisojen sääntöä pitäisi muokata ja miksi se olisi juuri finaalin jatkoerän 3v3 --> 5v5 muutos?
#MMkisat #Leijonat #IIHFWorlds2021

Jani Talvensaari #IStandWith 🇪🇸

@JaniTalvensaari
3vs3 väärä tapa ratkaista #mmkisat

Mika Alamettälä

@alamettala
No, tämä oli joka tapauksessa väärä tapa ratkaista MM-kulta. Parempi ku rankkarit, mutta ihan hyvin olis voitu pelata 5vs5. Oon kyllä sitä mieltä, ettei 3vs3 sovi mihinkään tilanteeseen, paitsi jos jäähyboxit on täynnä #mmkisat #Leijonat

Sebastian

@Sebuss92

Sebastian

@Sebuss92
Kuka ikinä tän jatkoaika formaatin keksi voi mennä roskiin, kun ei jäähyjä uskalleta antaa. #mmkisat #leijonat
3vs3 jatkoaika kuuluu normipeleihin, ei arvokisojen ratkaisupeleihin. #mmkisat #leijonat

JosefiinaMyllykoski

@josefiinamy
Eniten vtuttaa tuo miten mestaruus ratkaistiin pelaamalla 3vs3. Sato jo alusta asti kanukkien laariin tuo jatkoerä. #mmkisat