Suomen häviö MM-finaalissa harmitti suurta valtaosaa suomalaisista, eikä Leijonien valmennus luonnollisesti ollut poikkeus. Kolmella kolmea vastaan pelatusta jatkoajasta Jukka Jalosella ei ollut mitään sanottavaa, mutta jatkoajalla muuttunut tuomarilinja harmitti.

— Olin huomaavinani jatkoerässä, että Björnistä vedettiin poikittaisella selkään, Leijonia nyt seitsemät MM-kisat käskyttänyt Jalonen kertasi. Ehkä katsoin sen sitten väärin, tai kaikkihan sen näki, mutta siitä ei nyt tullu jäähyä.

Jonkinlainen ymmärrys tuomareita kohtaan Jaloselta kuitenkin löytyi.

— Se kuuluu kuvioon, ne on ihmillisiä ihmisiä nuo tuomaritki. Ne ynnäilee, koska pitää viheltää ja koska ei, eipä sille voi enää mitään. Mutta eihän ne ihan tuubiin vetänyt siinä mielessä, että ois voinu olettaa että samat säännöt jatkuu jatkoerässä, mitä oli varsinaisella peliajalla, mutta vähän sitte muuttu.

Turnauksesta kokonaisuudessaan Jalonen oli ylpeä, kuten myös esityksestä finaalissa. Hän totesi Saksan hallinneen välierässä häviöstään huolimatta, ja nyt oli Suomen vuoro kärsiä tappio ollessaan hallitsevampi osapuoli. Jalonen sanoi Suomen olleen parempi suhteessa vastustajaan muuten kuin maalinteossa.