Kovin odotuksin tulokassopimuksensa viimeiseen kauteen lähtenyt Kaapo Kakko on ollut yksi alkukauden suomalaispettymyksistä NHL:ssä.

20-vuotiaan hyökkääjän uskottiin olevan kolmannella NHL-kaudellaan viimein valmis New York Rangersin tulosketjujen rooliin. Alkukausi on kuitenkin mennyt suomalaiselta alle odotusten: mies on kahdeksan ottelun jälkeen yhä ilman tehopisteitä. Plusmiinus-tilasto on kaksi pykälää pakkasen puolella.

NordicBet Studion asiantuntija Esa Kostet lyökin nyt tiskiin ikäviä tilastoja turkulaishyökkääjän kannalta katsottuna.

– Tämä (pisteettömyys) on mysteeri, koska Kakon paikka on kakkosketjun laidalla. Siinä on keskellä Ryan Strome ja toisella laidalla heidän paras hyökkääjänsä Artemi Panarin. Se on aika mukava paikka pelata, mutta nyt pisteitä ei tule ja jos katsotaan pelin kulkua tasaviisikoin, niin Kakko on ollut se riippakivi siinä ketjussa, Kostet peilaa tilanne edistyneiden tilastojen perusteella.

– Siellä on sellaista 40 pinnan siivua maaliodottamasta silloin, kun hän on kentällä. Nämä on sellaisia merkkejä, joista pitää ehkä olla vähän huolissaan, Kostet jatkaa.

Kakko lähti kauteen isot paineet harteillaan. Tämän kauden onnistuminen määrittää pitkälti turkulaisen seuraavan jatkosopimuksen dollarilukemat.

LUE MYÖS: Nouseeko Rasmus Ristolainen Leijonien olympiajoukkueeseen? Asiantuntijalta suora mielipide: ”Ei p*sko housuun, kun…”