Leijonat avasi kautensa Karjala-turnauksen avausottelun merkeissä torstai-iltana Hartwall Arenalla Venäjää vastaan. Leijonat ei antanut Venäjälle juurikaan mahdollisuuksia ottelussa, vaan eteni jämäkän esityksen jälkeen komeaan 3-0-voittoon.

Avauserässä ei vielä maaleja nähty. Toisessa erässä Leijonat painoi puolestaan kaasun kunnolla pohjaan, jolloin Venäjä putosi pahasti kyydistä. Harri Pesonen avasi ylivoimalla maalihanat ajassa 27:49 Miro Aaltosen komeasta syötöstä. Noin neljä minuuttia myöhemmin ylivoima puhui jälleen tuhoisaa kieltään, kun Aaltonen tykitti Sami Vatasen syötöstä kiekon häkkiin. Vataselle merkattiin kakkossyöttö myös avausmaaliin.

Raportti jatkuu videoiden jälkeen.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
HARRI PESONEN! Ottelun toista erää pelattu 7:49 ja Leijonat menevät johtoon! #tvviisi #leijonat #ehtfi

Herranjestas, mikä laukaus! Suomi pelaa jo toistamiseen väkevää ylivoimaa ja Miro Aaltonen ampuu Suomen kahden maalin karkumatkalle. #ehtfi #leijonat #tvviisi

Kolmannessa erässä venäläishyökkääjä Ivan Zinchenko ajettiin suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Hän kolautti Vatasta Suomen puolustusalueella päähän, mutta Vatanen ei onneksi tilanteessa pahemmin loukkaantunut. Tilanteesta seurannut viiden minuutin ylivoima käytettiin jälleen tehokkaasti hyödyksi, kun Valtteri Filppula pääsi ohjaamaan Aaltosen syötön komeasti neliön keskeltä sisään. Iiro Pakarinen saalisti myöskin syöttöpisteen osumaan. Enempää osumia ei nähty, joten loppulukemat olivat Suomen hyväksi 3-0.

Raportti jatkuu videon jälkeen.

Loistavaa Leijonat! Aaltonen syöttää kiekon suoraan lapaan ja Filppula taituroi kiekon ylämummoon. Tilanne 3-0! #leijonat #ehtfi #tvviisi

Aaltonen saalisti ottelussa lopulta komeat tehopisteet 1+2. Vatanen puolestaan keräsi kaksi syöttöpistettä.

Leijonien maalilla Jussi Olkinuora pelasi nollapelin torjuen 17 kertaa. Venäjän maalilla Dmitri Shugajev joutui torjumaan peräti 30 kiekkoa.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina Tshekkiä vastaan pelattavalla ottelulla. Kiekko putoaa jäähän kello 18:00.