Jukka Jalosen mahdollisella NHL-sopimuksella on spekuloitu jo vuosikausia. Kovista näytöistä huolimatta suomalaisvalmentaja ei kuitenkaan ole saanut mahdollisuutta Atlantin toisella puolella.

NHL on kuitenkin muuttumassa. Jarmo Kekäläinen löi läpi GM:änä, ja asenteet eurooppalaisia kohtaan ovat muuttuneet. NHL:stä on tullut avarakatseisempi.

NHL-toimittaja Elliotte Friedman huomautti blogissaan, että yhden suomalaisen valmentajan kohdalla kannattaa olla valppaana. Eikä kyseessä ole Jukka Jalonen.

– Kun NHL avautuu uusille ideoille ja näkökulmille, pitäkää silmällä Olli Jokista. Hän haluaa valmentaa täällä ja on nyt Liiga-seura Jukurien penkin takana. He ovat jääneet pudotuspelien ulkopuolelle viidesti, mutta hän on saanut heidät kakkossijalle debyyttikaudellaan, Friedman kirjoittaa.

Jokinen on ymmärrettävästi mielenkiintoinen nimi NHL:ssä, jossa entisille pelaajille annetaan helposti mahdollisuus valmentajana vähäisilläkin näytöillä. Hän pelasi sarjassa pelaajana yli tuhat ottelua ja sarjan kulttuuri on hyvin tuttu toisin kuin vaikkapa Euroopassa uraa tehneelle Jaloselle.