Piskuinen jääkiekkomaa, Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n tuoreimman maailmanrankingin 24:s, Liettua pystyi 1A-divisioonan MM-kisoissa komeaan paukkuun.

Maa näet sijoittui Slovenian Ljubljanan viiden joukkueen turnauksessa peräti kolmanneksi päästen vain yhden voiton päähän noususta MM-kisojen pääsarjaan.

Kun laskuihin huomioidaan toukokuun A-sarjan kisat, tulee Liettua sijoittumaan tänä vuonna maailman 19:nneksi parhaaksi maaksi. Sijoitus varmistui, kun maa voitti viimeisessä pelissään lauantaina Romanian 5-4.

– Tuo oli meille kuin finaali. Kukaan Liettuassa ei luottanut meihin, ja sitten pelasimmekin kolmannesta sijasta, pelaaja Paulius Gintautas sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Pelasimme kolme erittäin hyvää peliä. Tänään (lauantaina) oli vähän vaikeaa, jäimme kaksi maalia perään ensimmäisessä erässä, mutta nousimme peliin mukaan. Tuo oli hyvä voitto koko joukkueelta, Gintautas jatkoi.

Liettuan neljänneksi tehokkain pelaaja oli suomalaisillekin luultavasti tuttu nimi. TPS:ssä kausina 2013-16 jääkiekkoliigaa pelannut Tadas Kumeliauskas iski tehot 1+2=3.

– Voimme sanoa, että olemme parempia kuin muut ihmiset ajattelevat, Gintautas pohti.

Emilijus Krakauskas oli ylpeä omistaan.

– Annoimme 100 prosenttia kansakunnallemme, teimme kaikkemme sen eteen. Joukkueemme ykkösasia on se, että kaikki antavat kaikkensa ja välittävät toisistaan.

– Nuo arvot tekevät tästä hommasta erityisen minulle, koko joukkueellemme ja kansakunnalle.