Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen olivat Colorado Avalanchen voiton takuumiehet jääkiekon NHL:ssä torstain vastaisena yönä.

Avs kaatoi Montreal Canadiensin jatkoajan jälkeen maalein 2-1. Ensimmäisestä osumasta vastasi Lehkonen Rantasen syöttäessä, jälkimmäisenä mainittu iski puolestaan jatkoajalla viimeisen niitin.

– (Syöttö) oli todellinen namupassi Rantaselta. Minulla oli siinä aikaa paljon. Yritin vain osua rautojen väliin, Lehkonen veisteli NHL:n nettisivuilla.

– Tämä on hauskaa, koska voitimme, ymmärrättehän. Se on minulle merkittävin asia. Olen iloinen, että kykenin auttamaan tässä, Rantanen sanoi.

Rantanen pelasi ottelussa peräti kolme sekuntia vaille 26 minuuttia, Lehkonen sai vastuuta reilut 19 minuuttia. Habs-leiristä esille nousi sinivalkoisista Joel Armia, joka syötti joukkueensa ainoan maalin. Hyökkääjä pelasi reilut 11 minuuttia.

Colorado keikkuu divisioonassaan neljäntenä kuusi pinnaa kärkeä perässä. Vitossijaan se on puolestaan tehnyt eroa viisi pinnaa.