Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue on pelannut MM-kisoissa jo kolme ottelua, mutta puolustaja Aron Kiviharjua ei ole nähty joukkueen kokoonpanossa.

Vasta 16-vuotiaan huippulupauksen poissaololle on syynsä. Kiviharju ei mahtunut lopulliseen leimattuun kisajoukkueeseen, johon sai valita vain 23 pelaajaa. Saman kohtalon koki myös hyökkääjä Jere Lassila. Kaksikko voi kuitenkin päästä vielä pelaamaan.

– Joukkueeseen saa leimata 20+3 pelaajaa ja vain loukkaantumisten sattuessa voidaan tehdä muutoksia, joten asia ei ole meidän valmennuksen käsissä. Mutta jos jotain tapahtuu, niin sitten hänet nähdään mukana, päävalmentaja Tomi Lämsä avasi asiaa Discoverylle.

Mutta mistä syystä Kiviharju ei mahtunut 23 pelaajan joukkoon?

– Aron oli sairaana alkuleirityksen ajan, eikä hän päässyt joukkueen toimintaan vielä siinä vaiheessa mukaan. Hän tuli vasta Kanada-peliin mukaan, ja aika joukkueen kanssa jäi todella lyhyeksi.

– Mutta suurin syy on se, että miten tätä joukkuetta on haluttu roolittaa. Aronin vahvuudet ovat kuitenkin ylivoimapelaamisessa. Totta kai hän on myös äärimmäisen luotettava ja omaa hyvän pelikäsityksen, mutta tällä hetkellä (Topias) Vilén ja (Aleksi) Heimosalmi ovat meidän ylivoimapuolustajat ja sitten tarvitaan aina sinne toiseen päähän alivoimaosaamista. Sitä kautta roolitus nousi tässä asiassa päälimmäiseksi, Lämsä perusteli.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Päävalmentaja Tomi Lämsän haastattelu ennen päivän ottelua aina vaarallista Slovakiaa vastaan.

#U20fi #NuoretLeijonat