Ilves koki keskiviikkona kirvelevän 2-4 tappion KalPalle. Nyt tamperelaiset ovat enää yhden häviön päässä kesälomasta KalPan johtaessa sarjaa voitoin 3-1.

Keskiviikkoisesta tappiosta jäi paljon spekuloitavaa. Ilves laukoi useasti tolppaan, ja KalPan voittomaali syntyi paitsiotilanteesta.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi tunnelmiaan tappion jälkeen Ilta-Sanomille.

– Hankala tätä on tietenkin hyväksyä, mutta koko sarjan ajan olemme olleet vähän tehottomia. Se on ollut varmaan meidän isoin murheenkryyni, mutta ehkä meidän pitää jotenkin se karma kääntää toiseen suuntaan, Pennanen sanoi.

– En jaksa kuitenkaan jälkeenpäin sen enempää vinkua ja selitellä. Hävittiin tänään ja KalPa oli parempi. Yritetään uudestaan perjantaina.

Ilvekselle on asetettu kovat menestyspaineet. Ennen pudotuspelien alkua joukkueesta puhuttiin suurimpana mestaruussuosikkina.

– Me mietitään enemmän meidän koppia. Me tiedetään, että meiltä odotetaan paljon ja odotusarvot ovat kovat edelleen. Se tarina elää kuitenkin kopin ulkopuolella, ja kopin tarina on se, mihin me voidaan keskittyä, Pennanen sanoi.

– Tänäänkin varmaan ongelma oli se, että keskityttiin vääriin asioihin jossain kohtaa. Yritetään keskittyä niihin asioihin, mihin me voidaan vaikuttaa. Nämä ovat kasvun paikkoja, niin minulle kuin joukkueelle.

Pennasella on selvä näkemys siitä, mitä pitää ensimmäisenä tehdä, että joukkue voi vielä nousta 1-3 tappioasemasta voittoon.

– Tämä katkeruus pitää ensin putsata pois. Kopissa on tällä hetkellä katkeria pelaajia. Heitä harmittaa ja he eivät ole tyytyväisiä. Tämä pitää kuitenkin unohtaa, hyväksyä ja kääntää voimavaraksi, Pennanen arvioi.

– Peli riittää kyllä. Ei se siitä ole kiinni. Pitää koettaa vain löytää parempia juttuja, mutta henkisesti pitää saada paska ja katkera fiilis kurottua pois.

LUE MYÖS