Kokenut suomalaisvalmentaja Kari Jalonen, 64, tähyää ensi kaudeksi takaisin valmentajan hommiin oltuaan tämän kauden ajan valmentamatta.

Jalonen tavoittelee valmennuspestiä Keski-Euroopasta. Hän kävi viime viikolla tapaamassa seurapomoja agenttinsa Ilkka Larvan kanssa.

– Kahden seuran general managerit kahdessa eri maassa kävin henkilökohtaisesti tapaamassa. En voi kertoa seurojen nimiä, enkä yksityiskohtia, Jalonen sanoo Iltalehdelle.

Käytännössä vaihtoehtoja, joissa Jalonen on käynyt, on kolme: Sveitsi, Tshekki ja Saksa. Sveitsissä on ensi kaudeksi 2-3 päävalmentajan paikkaa auki. Saksan ja Tshekin kärkiseurat puolestaan maksavat valmentajilleen selvästi enemmän palkkaa kuin esimerkiksi Liiga-seurat.

Jalonen sulkeekin tässä vaiheessa pois sen vaihtoehdon, että hän valmentaisi ensi kaudella Liigassa.

– Sanoisin, että se on epätodennäköistä.

Valmennusurallaan Jalonen on nähty Liigassa TPS:n, Kärppien ja HIFK:n riveissä, Suomen ja Tshekin maajoukkueissa, KHL:ssä ja NL:ssä.

– Olen etsinyt uutta haastetta, sitä tässä työstetään. Jos sellainen löytyy, niin olen valmis lähtemään. Haluan yhä valmentaa, ja tavoitteeni on tehdä se Keski-Euroopassa, Jalonen kertoo.

LUE MYÖS