Winnipeg Jetsin Patrik Laine löytyy amerikkalaiselta The Road Season 2 –videolta, jossa käydään läpi kahden tulokaspelaajan matkaa maailman parhaaseen kiekkosarjaan NHL:ään.

Kyseisellä videolla isossa valokeilassa oleva Laine kertoi ensin mitä haasteita muutossa Kanadaan on ollut.

– Tämä on samanlainen maa kuin Suomi, joten muutos ei ole ollut kovin suuri. Tietenkin aikavyöhyke on eri ja luulen sen olleen suurin muutos. Toki kielikin on eri, mutta se on vain hyvä asia.

18-vuotiaalla täysin poikkeuksellisen lahjakkaalla suomalaisella oli ennen NHL:ää kokemusta jo SM-liigasta sekä maajoukkuepeleistä. NHL:ssä peli on kuitenkin aivan omanlaistaan.

– Vauhti on näissä peleissä erittäin korkea. Ja täällä kaikki asiat pitää tehdä mahdollisimman nopeasti. Et voi vaan olla jäällä ja odottaa, vaan sinun pitää olla koko ajan pelin sisässä ja toimia nopeasti.

SM-liiga, MM-kisat, World Cup – kaikki yhdessä valmistivat NHL:ään

Ennen NHL:ään astumista Laine sai vielä tärkeää kokemusta huipputasokkaasta World Cup -turnauksesta, joka valmisti häntä tulevaa varteen. Olihan vastassa maailman parhaat jääkiekkoilijat.

– Tietenkin jo pienenä haaveenani oli pelata (jonain päivänä) maailman parhaita vastaan. On ollut hienoa nähdä millaisia kyseiset pelaajat ovat.

Maailman parhaita vastaan taistellut Laine kantoi turnauksessa Suomen paitaa kunniakkaasti yllään, kuten aina.

– On uskomatonta antaa aina 100 prosenttia omalle maalleen. Erityisesti Suomelle, jossa kaikki haluaisivat pukea kyseisen paidan ylleen. Se on todella erityistä.