Carolina Hurricanesin vahvat otteet NHL:ssä ovat kulminoituneet pitkälti suomalaisduo Sebastian Aho & Teuvo Teräväinen otteisiin, arvioi pohjoisamerikkalainen verkkomedia Fansided.

Vaikka hurrikaanilauma kärsi yön kierroksella kitkerän tappion, on pudotuspeleistä taisteleva ryhmä päässyt hyvään vauhtiin NHL:ssä. Joukkue ehti voittaa ennen yön Columbus-peliä peräti neljä peliä putkeen.

Harva osasi ennen kautta odottaa, että Carolinan varsin nimetön joukkue taistelisi tosissaan pudotuspelipaikoista. Joukkue löytyy viiden pelin kuntopuntarista itäisen konferenssin toiselta sijalta. 10 ottelun otannalla joukkue on konferenssin 4. kuumin ryhmä.

– Aho ja Teräväinen ovat seuran uudet kiiltävät lelut. He tasapainottavat toisiaan täydellisesti. Sen takia he ovat olleet niin hyviä, Fansidedin toimittaja Justin Gilliland luonnehtii.

Kuten artikkelissa lasketaan, on suomalaiskaksikko iskenyt Hurricanesin maaleista peräti 17 prosenttia. Se on kova määrä kahdelta suomalaisnuorelta, jonka uran parhaat vuodet ovat vasta edessä.

Verkkolehti laskee, että Aho ja Teräväinen ovat pelanneet tällä kaudella yhteensä yli 500 minuuttia NHL:ssä. Siinä ajassa kaksikko on luonut 97 maalipaikkaa. Kun tilastoissa on yhteensä 24 maalia, on kaksikko hyödyntänyt paikkansa 25,5 prosentin varmuudella.

Lukemat ovat kovia. Suomalaiskaikko on pelannut urallaan yhdessä vasta 43 peliä. Fansided arvioikin Carolinan saavan nuorukaisista kovan tutkaparin vielä pitkäksi aikaa.

Samaa mieltä ovat varmasti myös leijonafanit. Teräväisellä ja Aholla on kaikki ominaisuudet nousta tulevaisuuden tulikuumaksi tutkapariksi myös maajoukkueessa.