Mikko Koivu oli hyvässä vireessä edellisellä NHL-kierroksella. Minnesota Wild kaatoi Detroit Red Wingsin kotonaan lukemin 6-3. Koivu tarjoili kaksi näyttävää syöttöä ylivoimalla.

Ensin Koivun tarjoilusta sai nauttia kuumassa vireessä Koivun tavoin oleva Mikael Granlund. Maali oli suomalaiselle kauden 16. Koivu tarjoili kiekon Gralundille maalin eteen, josta ”Mikke” kauhoi kiekon sisään.

Minnesota Wild

@mnwild
Granny scores his 16th goal of the season on the power play.

With that PPG, @WellsFargo has donated $500 to @MinnHockey. #DETvsMIN

Vain pari minuuttia tästä Minnesota onnistui jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa Koivun namupassista sai nauttia Nino Niederreiter.

Minnesota Wild

@mnwild
.@thelnino22 scored his 19th of the season! The goal came on the power play, so @WellsFargo has donated another $500 to @MinnHockey.

Erityisesti puolustavana keskushyökkääjänä tunnettu Koivu näytti hyökkäyspään osaamistaan. Minnesotan päävalmentaja Bruce Boudreau on pitää itsestäänselvänä, että suomalaiskippari pelaa Minnesotassa ylivoimaa.

– Hän teki kahdeksan ylivoimamaalia viime kaudella. En ole koskaan edes ajatellut, että hän ei pelaisi ylivoimaa, Boudreau sanoi Minnesota Wildin verkkosivuilla.

– Hän osaa luoda tilanteita. Hän on todella fiksu pelaaja, Boudreau jatkoi.

”Ajattelee puolustuksen kautta”

Pitkään Minnesotan kärkiketjuissa viilettänyt Koivu on tehnyt tällä kaudella tehopisteet 16+24=40. Uran parhaalla NHL-kaudella 2009-10 syntyi 71 tehopistettä.

– Jos hänen pelissään on joskus ollut joku ongelma, niin se on , että hän ajattelee niin paljon puolustuspeliä. Sen takia hänen pistetilastonsa eivät koskaan ole olleet niin kovia kuin ihmiset ajattelevat, että niiden pitäisi olla Boudreau sanoi.