Suomi kaatoi Tre Kronorin Sweden Hockey Gamesin viimeisessä ottelussa. Tappion jälleen länsinaapurissakin käännettiin katseet jo tulevaa kevättä kohti. Tre Kronor on kamppaillut viime vuosina sen kanssa, etteivät NHL-pelaajat ole olleet järin halukkaita edustaa maataan kevään MM-kilpailuissa.

Tällä kertaa päävalmentaja Rikard Grönborgin mukaan on toinen ääni kellossa.

– Sanon tämän uudelleen. 99 prosenttia ruotsalaisista NHL-pelaajista haluaisi pelata kevään MM-kisoissa, mikäli se on mahdollista, Grönborg sanoi ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa.

– Se on tietenkin eri asia, ovatko he tuoreita ja terveitä. Joskus myös NHL-joukkueet kieltävät pelaajiaan osallistumasta MM-kisoihin, ja sitä päätöstä on kunnioitettava.

Tästä voisi päätellä, että Tre Kronorin tuleva MM-joukkue koostuu pitkälti NHL:ssä pelaavista pelaajista. Se tarkoittaa sitä, että Ruotsi tulee olemaan jälleen suurimmista voittajasuosikeista.

Mutta ei mennä asioiden edelle. Ollakseen maajoukkueen käytettävissä ruotsalaispelaajien tulee jäädä NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle tai tippua varhaisessa vaiheessa.

Grönborg on itse lähdössä kiertämään NHL-kaukaloita tarkkaillakseen pelaajia. Ruotsin viime viikonlopun EHT-joukkueesta tuskin kovin montaa pelaajaa nähdään MM-kaukaloissa.

– On mahdotonta sanoa, kuinka monta tästä Göteborgin joukkueesta nostetaan MM-joukkueeseen. Meille on tärkeää päästä seuraamaan pelaajia niin NHL:ssä kuin myös muualla Euroopassa, Grönborg pyöritteli.