Kokenut suomalaishyökkääjä Leo Komarov on seurannut innolla nuoren Kasperi Kapasen hyppyä NHL:ään.

Toronto Maple Leafsin suomalaiskaksikko edustaa pelaajaprofiileiltaan lähes vastakohtia: kokenut Komarov tuo NHL-joukkueeseen rutiinia, monipuolisuutta ja energiaa. Kapanen on puolestaan taitohyökkääjä, joka ällistyttää pelisilmällään ja monipuolisilla ratkaisuillaan.

- Kassu on erittäin hyvä pelaaja. Nopea ja taitava kaveri, joka osoitti olevansa heti vahvistus meille, Komarov summaa Leijonat.comille.

Kapanen on noussut viime vuosina taistelemaan tosissaan paikasta NHL:ään. Viime kaudella nuorukainen loisti läpi vuoden AHL:ssä – hurjat tehot palkittiin lopulta keväällä.

– Hän pelasi läpi kauden hyvin AHL:ssä – meillä oli vain niin hyvä joukkue, ettei siihen auennut saumaa ennen loppukautta, Komarov muistuttaa.

Kun kutsu kävi ylös kevään ratkaisupeleihin, iski Kapanen tiskiin näytöt, jotka riittivät heti pelipaikkaan myös pudotuspeleihin. Siellä nuorukainen oli joukkueensa pirteintä osastoa.

Harjoitusleiri tärkeä paikka

Nappaako Kapanen ensi syksystä lähtien paikan NHL:stä? Komarov muistuttaa, ettei ole valmentaja, mutta kertoo silti uskovansa maamiehen kykyihin.

– Varmasti taistelee. Mutta mä en sitä päätä. Pitää itsekin katsoa, missä ollaan. Harjoitusleiri on syksyllä tärkeä paikka näyttää, Komarov kiteyttää.

Mitä mieltä Komarov on Las Vegasin uudesta NHL-seurasta? Katso koko Leijonat.comin haastattelu tästä: