NHL:n varaustilaisuus käynnistyy odotetusti perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Jo avauskierrokselle on povattu ennätyksellinen määrä suomalaisvarauksia. On mahdollista, että lauantaina nähdään historian kovin suomalaiskierros. Vuonna 2002 NHL:ään varattiin avauskierroksella peräti viisi suomalaista.

Eri arvioiden mukaan sama määrä leijonalupauksia saatetaan varata myös tänä kesänä. Leijonat.com esittelee tilaisuuden viisi kovinta suomalaislupausta.

TOP5 suomalaislupaukset:

5. Henri Jokiharju, puolustaja (Portland Winterhawks)

– WHL:ssä pelannut suomalaislupaus kuuluu varaustilaisuuden lupaavimpiin puolustajiin. Pikkuleijonien luottonimen on arvioitu menevän monessa eri arviossa jo avauskierroksella.

4. Kristian Vesalainen, hyökkääjä (Frölunda/HPK)

– Nuori hyökkääjä oli omaa luokkaansa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Vaikka kausi Ruotsissa oli vaikea, kuuluu Vesalainen yhä tilaisuuden kärkilupausten joukkoon. Varataan avauskierroksen loppupuolella.

3. Eeli Tolvanen, hyökkääjä (Sioux City Musketeers)

– Nuori hyökkääjä on noussut tämän kauden aikana kohti varaustilaisuuden kärkeä. Nuori USHL-hyökkääjä loisti jo Nuorten Leijonien matkassa – se antaa hyvää osviittaa myös varaustilaisuutta ajatellen.

2. Juuso Välimäki, puolustaja (Tri-City Americans)

– Välimäki kuuluu kesän lupaavimpien pakkien joukkoon. Monipuolinen ja kiekollisesti taitava nuorukainen loisti menneellä kaudella WHL:ssä – sen myötä hänen on arvoitu varattavan sijoilla 10-20.

1. Miro Heiskanen, puolustaja (HIFK)

– Tilaisuuden ykkösnimi suomalaisittain on Heiskanen, joka on noussut aivan kärkinimien joukkon. HIFK-pakki saattaa mennä jopa viiden kärjessä – nuorukainen on koko tilaisuuden parhaita pakkeja.