Suomalaiskonkari Jussi Jokinen ostettiin aiemmin kesällä ulos sopimuksestaan Florida Panthesin toimesta, jonka jälkeen mies päätyi halvalla sopimuksella Edmonton Oilersiin.

Nyt The Rat Trick –sivuston toimittaja Sam Golub on ottanut kirjoituksessaan huomioon, mitä kaikkea Panthers menetti säästäessään rahaa, ja tehdessään tilaa uusille pelimiehille.

– Florida Panthers joutui uhraamaan erittäin arvostetun joukkueen jäsenen. Jokinen osoittautui vaikuttavaksi joukkuetoveriksi, joka oli huomattava johtohahmo pukuhuoneessa. Sen myötä hänet nimettiin seuran varakapteeniksi, Golub muistuttaa.

Jokinen ehti edustaamaan floridalaisseuraa kolmen kauden ajan, joista viimeisin oli tehopisteiden valossa heikompi. Kokeneen suomalaishyökkääjän panos oli kuitenkin joukkueelle mittaamattoman arvokas ja hänen vastuunsa puolustussuuntaan oli entistä merkittävämpi.

Toimittajan mukaan Oilers sai halvalla pelaajan, josta on varmasti apua matkalla pudotuspeleihin. Jokista kuvaillaan erittäin luotettavaksi ja tuotteliaaksi pelaajaksi.