Kasperi Kapasen tilanne Toronto Maple Leafsin riveissä on kaikkea muuta kuin kehuttava.

Suomalaislupaus on lähes mahdottoman tehtävän edessä: viime kevät osoitti jo, että 22-vuotias leijonataituri kuuluu NHL:ään. Mielekäs pelipaikka Torontossa tuntuu olevan silti yhtä kaukana kuin aiemminkin.

Syynä ei ole Kapasen osaaminen: Maple Leafsin hyökkäys pursuaa vain tällä hetkellä vielä astetta suomalaista kovempia kiekkolupauksia. Auston Matthews, Mitch Marner, William Nylander, Connor Brown ja Zach Hyman ovat ajaneet viimeisen kauden aikana ohi seuran hierarkiassa.

Sen myötä Kapanen on jäänyt ikävään tilanteeseen: jotta hyökkääjä pääsisi pelaamaan omilla vahvuuksillaan NHL:ssä, vaatii hän ison roolin kärkiketjuista. Tällä hetkellä Maple Leafsissa on tarjolla kuitenkin korkeintaan pieniä rooleja alemmista ketjuista.

Kuvaavaa on, että Kapanen joutui rehkimään viime keväänä hyvistä otteista Maple Leafsin rouhijaketjussa. Siihen nähden suomalainen pärjäsi jopa yllättävän hyvin.

Siirto tie pelastukseen?

Kapanen on jo nyt liian hyvä pelaaja AHL:ään. Pelit farmissa menevät jo hukkaan – hyökkääjä tarvitsee pelejä NHL:ssä.

Toisaalta pieni rooli taalajäillä ei toimi Maple Leafsin kannalta. Eikä Kapanen itsekään pääse pelaamaan tällöin omilla vahvuuksillaan.

Sen myötä on helppo ennustaa, että Toronton kannattaa päästä nuorukaisesta irti jo pian. Oikeassa roolissa Kapanen on potentiaalinen ja halpa vaihtoehto NHL-seuroille.

Moni rakennusvaiheessa oleva organisaatio saattaisi olla kiinnostunut nuoren ja potentiaalisen taiturin osaamisesta. Siirto olisi tällä hetkellä lottovoitto myös Kapaselle: oikeassa joukkueessa ja oikeassa roolissa hyökkääjä pääsee näyttämään kunnolla osaamisensa myös NHL:ssä.