Tulevaan kauteen Suomessa valmistautuva Jesse Puljujärvi odottaa uransa toista NHL-kautta luottavaisin mielin.

Kesä on mennyt kovaa treenatessa. Sen ohella nuori kiekkotähti on ehtinyt ottaa osaa muutamaan hyväntekeväisyyspeliin. Samalla Puljujärvi on nähty yhdessä Nuorista Leijonista tuttujen Sebastian Ahon ja Patrik Laineen kanssa.

Vaikka kolmikosta kaikki rakentavat itselleen upeaa uraa rapakon takana, on suurimman huomion varastanut Laine. Winnipeg Jetsin maalitykki saa Puljujärven mukaan suosiolla suurimman valokeilan.

– Hyvä vain. Ei huomio tai mitkään otsikot ole tärkeitä. Se on tärkeää, että pelaa itse hyvin, Puljujärvi kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

MM-kisat antoivat oppia

Omassa pelissä riittää vielä hiottavaa. Suomalainen on raatanut kovan treenin merkeissä – tulevan kauden suurin tavoite on ottaa pelipaikka Edmonton Oilersin joukkueesta.

Viime kevät antaa tässä suhteessa toivoa. Puljujärvi sai Leijonien MM-joukkueessa paljon tärkeää oppia. Se muistutti myös tasaisuuden merkityksestä. Välillä peli kulki kuin unelma – välillä kaikki oli vaikeaa.

– Taso vaihteli paljon. Välillä pystyin olemaan kentän parhaita pelaajia ja välillä taas olin kentän huonoin pelaaja, Puljujärvi kiteyttää.