Ensin kylmät faktat. Suomi kohtaa U18-ikäluokan MM-kisojen finaalissa Ruotsin. Rakas länsinaapurimme voitti omassa välieräottelussaan Kanadan voittomaalikilpailun jälkeen 6-5.

Sitten vielä Pikkuleijonien kannalta huojentavat uutiset. Jesse Puljujärvi pystyy pelaamaan. Hyökkääjä sai viime yönä rajun iskun käteensä, kun USA-pelaaja päätti kokeilla jääkiekkoilijan sijaan kirvesmiehen ammattia.

Isku tapahtui ottelun viimeisillä sekunneilla, kun Puljujärvi oli tekemässä 4-2-maalia tyhjiin. Käsi paketoitiin välittömästi jäihin, mutta Suomen lääkäri Joni Keisala vakuuttaa, että kaikki on hyvin.

– Olen tutkinut Jessen käden. Tutkimuksissa ei ilmennyt murtumaan viittaavaa. Jesse on pelikunnossa huomenna, Keisala sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu alkaa ensi yönä klo 03.00 Suomen aikaa.