Niklas Bäckström saapui Leijonien vahvuuteen tietäen, ettei pelaavan maalivahdin rooli ole varma. Itse asiassa 38-vuotiaalla vahdilla ei ole täyttä varmuutta edes koko MM-joukkueeseen mahtumisesta.

– Kun tulee maajoukkueeseen tai mihin vaan, sitä haluaa aina pelata niin hyvin kuin mahdollista. Muut tekevät päätökset, enkä ole itse vaivannut moneen vuoteen päätäni sillä. On paljon asioita joihin en voi itse vaikuttaa, Bäckström kertoo Leijonat.comille.

– Itse vaikutan vain tuolla kaukalossa, konkarivahti lisää.

Bäckströmillä on takana vaikea kausi NHL:ssä. Ensin maalivahti vietti puoli vuotta Minnesotan Wildin koirankopissa ja keväällä pelejä kertyi vain neljä vyölle Calgary Flamesissa. Bäckströmillä ei tällä hetkellä sopimusta ole, eikä maajoukkuevahti sitä vielä ole miettinytkään.

Huhuissa Bäckströmiä on viety esimerkiksi HIFK:n riveihin.

– Keskitytään nyt tähän maajoukkuehommaan. Sitten kun kausi loppuu voidaan miettiä muuta. Otetaan aikaa ja katsotaan rauhassa mitä tapahtuu. Turha vielä sitä miettiä. Bäckström toteaa rennosti.

Pikkuleijonien menestys ilahduttaa

Nuoret Leijonat ja Pikkuleijonat ovat luistelleet kiekkokauden aikana fanien sydämiin, niin myös Bäckströmin. Lupaavia yksilöitä on tullut aivan viime vuosina liukuhihnalta. Bäckström katsoo tätä kehitystä suurella ilolla.

– Hienoa, että tulee paljon hyviä yksilöitä ja menestytään myös joukkueena. Siellä tehdään pikkupojasta asti hyvää työtä suomalaisen jääkiekon eteen. Toivottavasti sama meno jatkuu, eikä tyydytä tähän vaan pyritään vielä kehittymään ja menemään eteenpäin.

Vaikka maalivahdin mielestä juniorityössä tehdään paljon oikeita asioita, hän ei halua myöskään kehityksen pysähtyvän.

– Paljon hyviä asioita ja siellä on varmasti paljon hyviä ihmisiä, jotka eivät saa tarpeeksi kiitosta. Junioripuolella tehdään siitä huolimatta erittäin hyvää työtä, Bäckström kehaisee.