Jussi Jokinen oli pääosin tyytyväinen, kun Leijonat kaatoi Yhdysvallat jatkoajan jälkeen 3-2. Viimeisestä ottelusta ennen MM-kisoja saatiin näin tärkeä voitto, ja ykköskentän yhteispelin toimivuudesta ennätettiin myös saada maistiaisia.

– Kivaa oli pelata. Mielestäni aloimme yllättävän hyvin hyökkäyspäässä jo löytää toisiamme, kuvasi Jokinen kolmikon peliä Leijonat.comille ottelun jälkeen.

Jokinen pelasi ottelussa Suomen ykköskentässä, jonka muut osat ovat Aleksander Barkov ja Patrik Laine. Barkov on Jokiselle tuttu mies Florida Panthersista, ja Laine on ottelun perusteella hyvä lisä Florida-kaksikkoon.

Kolmikko ehti jo ajoittain hurmata, mutta yhtä lailla myös kehitettävää jäi.

– Puolustus-, sijoittumis- ja karvausjuttuja pystytään vielä parantamaan, Jokinen ynnäsi.

”Keskialueen pysyttävä tiiviimpänä”

Leijona-leirissä iloittiin, että MM-kisojen kenraaliharjoituksesta saatiin voitto. Helpolla USA ei silti kaatunut, ja maalivahti Mikko Koskinen keräsikin kiitosta.

– Kyllä se voitto auttaa. Oli tiukka peli ja jouduttiin kolmannessa erässä puolustuskannalle – varmasti niin käy kisoissakin. Puolustettiin ihan ok, ja ”Kossu” otti ne torjunnat, mitä tarvittiin. Sitten pystyttiin kaivamaan maali jatkoaikaan, Jokinen mietti.

Ottelun kolmas erä meni vahvasti Yhdysvaltojen hallinnassa, vaikka maaleja ei siinä nähtykään. Jokinen löysikin siitä eniten petrattavaa.

– Me ei oltu kolmanteen erään tyytyväisiä. Keskialueen pitäisi pysyä tiiviimpänä. Vähän huolellisuutta siihen puolustuspeliin.

Nyt on luvassa pari välipäivää, ennen kuin MM-turnaus alkaa. Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa perjantaina Valko-Venäjää vastaan klo 20.15.