Suomi sai Yhdysvalloista kovan vastuksen MM-kenraaliottelussaan. Suomi johti kahdesti peliä, mutta molemmilla kerroilla Yhdysvallat tuli tasoihin – lopulta Leijonat otti voiton jatkoajalla 3-2-lukemin.

Avauserän ensimmäiset minuutit eivät olleet kovin vahvoja Suomelle. Leijonien hallitut hyökkäykset olivat harvassa, kun taas Yhdysvallat sai pyöritystä Suomen päätyyn. Erän puolivälissä Suomi sai kuitenkin paremman otteen pelistä, minkä myös yleisö huomasi ja alkoi kannustaa Leijonia. Hyviä maalintekopaikkoja tuli kentän molempiin päätyihin, mutta tilanne säilyi maalittomana.

Suomi pääsi ylivoimalle, kun erää oli jäljellä alle viisi minuuttia. Leijonat pelasi vahvaa ylivoimaa ja sai pelin pyörimään USA-päädyssä. Ensin Patrik Laine pääsi yrittämään suoraan syötöstä, mutta yhdysvaltalaisvahti Keith Kinkaid pysäytti kiekon.

Pulkkinen vei Suomen johtoon

Teemu Pulkkinen sen sijaan onnistui ylivoiman aikana Sebastian Ahon syötöstä vieden Suomen 1-0-johtoon. Kotiyleisön ilo päättyi kuitenkin nopeasti, kun Yhdysvallat tuli heti seuraavalla minuutilla tasoihin Jordan Schroederin maalilla.

Suomi sai erän loppuun ylivoiman Dylan Larkinin ottaessa kaksiminuuttisen huitomisesta. Ja toisen erän alussa tuli lisää, kun Nick Foligno sai pelin viivyttämisestä jäähyn. Kahden miehen ylivoima tuotti tulosta, kun Jussi Jokinen syötti Teemu Pulkkiselle avopaikan maalin kulmalle, ja Pulkkinen iski kiekon varmasti maaliin toistamiseen.

Suomen alivoima pääsi testiin erän puolivälissä Sebastian Ahon mennessä istumaan jäähyä. Leijonilla ei ollut juuri hätää alivoimalla, mutta heti jäähyn perään Yhdysvallat pääsi tasoittamaan, kun JT Compher sai lyödä irtokiekon vapaasti Mikko Koskisen selän taakse.

Viimeisen viiden minuutin aikana molemmat joukkueet saivat hyviä hyökkäyksiä. Tällä kertaa oli Yhdysvaltojen vuoro päästä ylivoimalla erätauolle, kun Jussi Jokinen joutui jäähylle kiinnipitämisestä.

Komarov nousi sankariksi

Yhdysvallat sai kolmannen erän alkuun ylivoimalla kiekon pyörimään Suomen päädyssä, mutta todella vaarallisia tilanteita ei juuri syntynyt. Yhdysvallat sai kuitenkin ylivoimasta virtaa ja onnistui ottamaan kiekonhallinnan itselleen. Suomi pääsi peliin paremmin kiinni päätöserän loppupuolella, mutta kumpikaan joukkue ei saanut maalia aikaan, joten ottelu meni jatkoajalle.

Neljällä neljää vastaan perättävässä jatkoerässä kentällä oli tilaa ja molemmat joukkueet saivatkin hyviä tilanteita. Lopulta Leo Komarov pääsi lyömään Juuso Hietasen vedon irtokiekon maaliin ja räjäytti kotiyleisön riemuun Suomen voittaessa 3-2.

Ottelu oli molemmille joukkueille kenraaliharjoitus perjantaina alkaviin MM-kisoihin. Sekä Suomi että Yhdysvallat kuuluvat kisoissa Pietarissa pelattavaan B-lohkoon.