Patrik Laine pelasi tänään ensimmäisen aikusten ottelunsa pienessä kaukalossa. 18-vuotiaalla hyökkääjällä oli Ruotsia vastaan paljon vaikeuksia, eikä tuttua laukaustakaan päästy juuri käyttämään (lue uutinen tästä).

Heikkoa peliä kannata jäädä kuitenkaan murehtimaan, sillä torstaina jatkoajalla kaatunut Ruotsi kohdataan jo lauantaina uudestaan Göteborgissa. Laineen mukaan kaikessa pitää parantaa.

– Pitää päästä peliin kunnolla kiinni ja sitä kautta auttaa ketjukavereitakin vähän. Pitää myös pystyä vähän rakentamaankin peliä. Kyllä minä uskon, että se lähtee tästä käyntiin, Laine kertoi toimittajille Ruotsi-ottelun jälkeen.

Laine joutui kesän jälkeen heti kovaan koitokseen Ruotsin NHL-huippuja vastaan. Viime kaudella syksyn avausvastustaja oli hieman eri tasoa.

– Taisi olla Tanskan alle 20-vuotiaiden maajoukkue. Vähän tasoeroa on. Onhan se erilainen lähtökohta lähteä Ruotsin kaltaista joukkuetta vastaan pelaamaan, Laine totesi.

Peli vielä kesäterässä

Laine on harjoitellut koko kesän NHL:n tulokaskautta varten. Ruotsia vastaan tamperelainen myöntää olleensa vielä ruosteessa.

– Kiekko ei totellut yhtään ja kuti ei lähtenyt. Siinä kaksi päällimmäistä asiaa. Kai sitä voimaa on vähän tarttunut, mutta ei se hirveästi tuolla kentällä näkynyt.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Helsinki