Leo Komarov on tietynlainen velikulta. Perinteinen ajatusmalli on se, että omat rakastavat ja vastustajat vihaavat.

Ilta-Sanomien haastattelussa Komarov kertoo, ettei hän ärsyttämällä ärsytä vastustajia. Se vain tulee luonnostaan pelin tiimellyksessä.

– En ole ikinä yrittänyt väkisin päästä vastustajan ihon alle, vaikka se saattaa näyttää siltä. Näköjään olen päässyt joidenkin pelaajien ihon alle, kun kaikki aina puhuvat siitä. Tilanteet lähtevät kuitenkin ihan spontaanisti liikkeelle, joku tönäisy tai vastaava, Komarov sanoo.

Kaukalossa Komarov antaa kaikkensa oman joukkueen eteen. Vastustajia ärsytetään ja pyritään horjuttamaan, mutta pelin jälkeen ei tilanteita muistella pahalla.

– Kaikki haluavat voittaa ja tästä meille maksetaan. Vaikka jokainen yrittää näyttää kovuutta peleissä, pelaajat ovat kavereita kaukalon ulkopuolella. Vihaa yritetään lietsoa enemmän lehtien kirjoituksissa. Edellisenkin ottelun jälkeen Aftonbladet yritti rakennella jotain isoa juttua minun ja (Erik) Karlssonin välille. Ihan turhaan.

– Olemme esimerkiksi ottaneet NHL:ssä monta kertaa yhteen Mikko Koivun kanssa ja menneet pelin jälkeen illalliselle. Ensimmäiset minuutit pöydässä ovat vähän vaikeita, kun molempia hävettää, mutta lopulta voimme nauraa väännöille.

Entä millaisia odotuksia Komarovilla on World Cupin suhteen?

– Haluaisin tehdä toki pisteitä World Cupissakin, mutta nyt roolini on erilainen kuin Torontossa. Olin siellä ykkös- tai kakkosäijä.

– Nyt on hieman puolustavampia pelaajia vierellä, joten saa nähdä, millainen turnaus tästä tulee. Tuleeko farssi vai mikä.

Suomi pelaa vielä Yhdysvaltoja vastaan harjoitusottelun ennen World Cupin alkamista. Varsinainen turnaus pyörähtää käyntiin 17. syyskuuta.

Alkuperäisen Ilta-Sanomien jutun voit lukea tästä.