USA:n putoaminen World Cupista varmistui tähtilipun jäätyä isäntämaa Kanadan jyrän alle. Yhdysvallat aloitti pelin vahvasti pikamaalille, mutta Vaahteranlehdet vastasi nopeasti omalla osumallaan.

Lopulta Kanada sysäsi USA:n ulos turnauksesta luvuin 4-2. Kisarupeama oli yhdeltä voittajasuosikeista täysi pannukakku.

USA sai ottelulle parhaan mahdollisen alun, kun puolustaja Ryan McDonagh ajoi irtokiekosta joukkueen 1-0-johtoon. Johtomaali sai kuitenkin Yhdysvallat nukahtamaan ja Kanada tasotti vain reilu minuuttia myöhemmin. Marc-Edouard Vlasicin viivalämärin pääsi ohjaamaan sisään Matt Duchene.

Tasoitus käänsi kelkan Vaahteranlehtien suuntaan. Lisää seurasi jo hetken kuluttua, kun Corey Perry ajoi kiekon läpiajosta väkisin sisään. USA:n päävalmentaja John Tortorella haastoi tuomion, mutta tuloksetta. Kanada 2-1-johtoon.

Kanada jatkoi johtomaalin jälkeen dominointia avauserässä. 12. peliminuutilla Brent Burns riisti USA:lta kiekon ja vapautti edestään Duchenen maalintekoon. Hyökkääjälle illan toinen osuma ja Kanada 3-1-johtoon.

Vaahteranlehdet jatkoivat hallitsemista toisessa erässä. Ottelun ylitettyä puolivälin ero kasvoi jo kolmeen maaliin John Tavaresin lyötyä kiekon läpiajosta sisään Patrice Bergeronin kautta. Maali merkittiin sentteri Bergeronille.

USA tuli vielä kaksi minuuttia ennen loppua kahden maalin päähän kiekon ohjauduttua maalin edessä rytäkässä Joe Thorntonin kautta omiin.

Lähemmäksi Yhdysvallat ei päässyt, joten Kanadalle voitto ja sinetti jatkopaikalle lukemin 4-2.