Patrik Laineen alkukausi on ollut todella vakuuttava. Vaikka kokonaisvaltaisessa pelissä on vielä puutteita, Laine tulee viettämään koko kauden Winnipeg Jetsin miehistössä.

Laine on alkukaudesta väläytellyt loistavaa laukaustaan ja samalla viimeistellyt jo kuusi maalia, joista neljä ylivoimalla. Hänen kahdeksalla tehopistellään irtoo myös tulokkaiden pistepörssissä kolmas sija, heti Toronton lupaavan kaksikon, Auston Matthewsin sekä William Nylanderin, jälkeen.

Lainetta ei tulla siis lähettämään farmiin, koska siellä ei ole yksinkertaisesti mitään, mikä palvelisi tällä hetkellä Lainetta.

Tulokkaista puhuttaessa ollaan pian siinä tilanteessa, jossa seurojen täytyy päättää, mitä tehdä nuorten pelaajiensa kanssa. Kun nuori pelaaja pelaa kymmenennen ottelunsa, hänen sopimuksensa ensimmäinen vuosi käynnistyy. Monet seurat haluavat säästää sopimusvuosia ja siksi katsovat parhaaksi lähettää pelaajan takaisin joko farmiin tai juniorisarjoihin.

Mitä tehdä muiden suomalaisten kanssa?

Laineen lisäksi NHL:ssä on pelannut kuusi suomalaista, jotka lasketaan NHL:ssä tulokkaiksi: Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho, Artturi Lehkonen, Esa Lindell, Mikko Rantanen ja Markus Nutivaara.

Kuusikosta Puljujärvi, Aho sekä Lehkonen ovat pelanneet vahvasti ja etenkin Ahon paikka NHL-miehistössä on lähes varma.

Sen sijaan muiden suomalaisten osalta on pieniä kysymyksiä ilmassa. Onko pelaajalle parempi, että hän pelaa suuressa roolissa isoja minuutteja, vai se, että hän pelaa NHL-miehistössä jämäminuutteja?

Etenkin Puljujärven kohdalla tilanne on ollut kiinnostava, sillä monien mielestä hänen paikkansa olisi vielä AHL:ssä.

Päättivätpä NHL-seurat mitä tahansa, niin yksi asia on varma: suomalainen jääkiekko elää uutta nousuaan.