Leijonat oli unella Tshekki-ottelun kaksi ensimmäistä erää, joskaan Tshekin hyvyyttä on turha väheksyä ensimmäisen 40 minuutin aikana.

Ja juuri ne kaksi ensimmäistä erää maksoivat Suomelle voiton. Väläytykset eivät riittäneet hyvin liikkuneen vastustajan kanssa, ja kun kurinalaisuuttakaan ei riittänyt, Tshekki käytännössä ottaen ratkaisi ottelun ylivoimalla.

Kahden erän jälkeen taululla olivat vastustajan 3-1-lukemat, ja vaikka Suomi tulikin päätöserässä pariin otteeseen maalin päähän, kuittasi Tshekki tilanteen aina hyvin nopeasti takaisin.

Avauserässä osuneen Veli-Matti Savinaisen lisäksi Leijonien maaleista vastasivat ylivoimalla osunut Joonas Kemppainen ja Suomen kolmannesta osumasta vastannut Ville Lajunen.

Tshekin viides osuma Suomen verkkoon syntyi tyhjään maaliin. Laukaukset kirjattiin Tshekin eduksi 32-22 ja ainoastaan päätöserässä Suomi vei laukaukset nimiinsä.

Murheellinen alku Marjamäelle

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki koki Leijonien peräsimessä nyt jo seitsemännen perättäisen tappion. World Cup -esiottelut, itse World Cup -turnaus ja EHT-ottelut mukaanlukien, Suomi on nyt hävinnyt kahdeksasta ottelustaan Marjamäen alaisuudessa seitsemän, jotka kaikki peräkkäin.

– Tämä oli toinen tappio tämän joukkueen kanssa. En mä ole huolestunut. Enemmän harmittaa tämän joukkueen puolesta, kun ei pystytä voittamaan, Marjamäki kumosi yhdellä lauseella puheet tappioputkesta Ylen haastattelussa.

Toistaiseksi siis Marjamäen ainoa voitto on hänen leijonadebyytistään, kun Suomi kaatoi World Cup -esiottelussa Ruotsin jatkoajalla.

– Alotettiin hyvin ja sitten ei tehty omista läpiajoista, kun oli momentum. Se sählättiin, koska sitten soi omissa, kun ei tehty.

– Kyllä jätkät löi kaikkensa likoon, mutta huomenna täytyy pystyä parempaan.