Arizona Coyotes on täydellinen osoite Teemu Pulkkiselle, jonka NHL-ura on ajautunut viime aikoina laskukierteeseen.

Pulkkisen ura sai maanantain iltana hetkessä lisäpuhtia, kun Minnesota Wild ja Coyotes sopivat kaupasta, jossa Pulkkinen siirtyy Kaliforniaan. Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja sanoakseen kaupan olleen iso pelastus Pulkkisen uralle.

NHL:n tyvipäähän juuttunut Coyotes on nimittäin täydellinen seura Pulkkisen NHL-unelman metsästykseen. 24-vuotias maalitykki saa heikossa joukkueessa näytönpaikan, jota ei olisi missään vaiheessa irronnut Wildin nimekkäässä ja leveässä hyökkäyksessä.

Riittääkö liike?

Pulkkisella on paljon todistettavaa NHL-tasolla. Viimeisen vuoden otteet taalajäillä ovat olleet viime aikoina hakemista – toisaalta hyökkääjä ei ole saanut haluamaansa roolia toviin.

Vuoden 2016 syksy osoitti, että Pulkkinen on parhaimmillaan kelpo pelaaja NHL:ään. Suomalainen iski tuolloin kovalla prosentilla maaleja Detroit Red Wingsin matkassa.

Pirteän alkukauden myötä näytti jo hetken, että Pulkkinen nousisi ratkaisupelaajaksi NHL-tasolle. Tuo kausi katkesi kuitenkin loukkaantumiseen. Kun hyökkääjä oli lopulta pelikunnossa, ei Red Wingsistä löytynytkään pelipaikkaa.

Myös Minnesotassa rooli jäi lopulta olemattomaksi. Lopulta 25-vuotias Pulkkinen löysi itsensä AHL:stä takomasta tehoja kovaan tahtiin.

Viimeinen oljenkorsi

Menneet vuodet ovat jo osoittaneet, että Pulkkinen on liian hyvä pelaaja AHL:ään. Mutta riittääkö osaaminen NHL:ään?

Varsinkin Pohjois-Amerikassa on kritisoitu Pulkkisen liikettä, joka ei eri arvioiden mukaan riitä maailman parhaaseen sarjaan. Spekulointia on nähty vahvasti puolesta ja vastaan.

Coyotesissa keskustelulle saadaan hieman enemmän katetta. Samalla pelissä on Pulkkisen koko NHL-ura.

Mikäli peli ei kulje Coyotesissa, on vaikea nähdä, että suomalaiselle löytyisi enää ottajia muissa seuroissa. Toisaalta juuri Arizonassa tarjolla on pitkästä aikaa todennäköisesti sellainen rooli, jossa Pulkkinen pystyy käyttämään vahvuuksia.

Nuori maalitykki tarvitsee ison roolin ja paljon ylivoima-aikaa. Vasta sen jälkeen nähdään, mikä on Pulkkisen lopullinen taso NHL:ään.