© Kuva: Getty Images

Ällistyttävä tilasto: Patrik Laine tekemässä hurjaa temppua NHL:ssä – ensimmäisenä tulokkaana

Patrik Laineen hurjaa tulokaskautta pystyy analysoimaan monen eri tilaston avulla.

Kanadalaismedia Sportsnet nostaa esille erikoisen tilaston, joka alleviivaa entisestään Winnipeg Jetsin suomalaislupauksen ihmeellistä hyppyä NHL:ään.  Kiekkomedian mukaan Laine on tekemässä temppua, jota ei olla nähty vielä kertaakaan modernin NHL:n aikana.

Kun otetaan huomioon yhteensä 56 vuoden kaudet, jolloin NHL:n maalikeskiarvo ollut kuusi tai alle kuusi osumaa per peli, ei sarjan historiasta löydy pelaajaa, joka olisi iskenyt tulokaskaudellaan vähintään 50 pelin otannalla maaleja 0,5 osuman ottelukeskiarvolla.

Ei ennen tätä kautta. Nyt siihen on tulossa muutos. 33 maalia iskenyt Laine on iskenyt osumia tähän mennessä tuon maagisen rajan yläpuolella.

Kovaan kerhoon

NHL:ssä on nähty tulokkaita, jotka ovat tehneet maaleja reilustikin yli 0,5 maalin keskiarvolla. Nämä temput ovat nähty vain silloin, kun sarjassa on painettu osumia yli kuusi maali per peli -vauhtissa.

NHL:ssä tykitettiin viimeksi maaleja yli kuuden osuman otteluvauhtia kaudella 2005-06. Sitä ennen vastaavaa tahtia tulitettiin muun muassa kaudella 1992-1993, jolloin muuan Teemu Selännne nakutti ennätykselliset 76 maalia.

Laineen maalivauhti on historiallisesti kovaa luokkaa. Suhteutettu tilasto kuvaa hyvin, kuinka kovaa temppua suomalaistulokas on tällä kaudella tekemässä.

Lähde: Sporsnet