Auston Matthews vastaan Patrik Laine. Kumpi on vuoden tulokas NHL:ssä?

Mitä pidemmälle kausi etenee, sitä kuumemmaksi yllä oleva kysymys käy. Tuoreeltaan asiaan kantaa pääsi ottamaan Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice, joka vastaisi kysymykseen New Yorkin vierailun yhteydessä.

– Olen seurannut taistelua äärimmäisen kiinnostuneena. Taso on niin kova, että muutama huippukautta pelaava tulokas ei mahdu edes keskusteluihin. Lopulta kyse on kahden pelaajan mittelöstä. Sekä Torontossa että Winnipegissä ajatellaan, että heidän kaverinsa voittaa Calder Trophyn, Maurice naurahti seuran sivuilla.

– Minä näen joka päivä Laineen tekemistä. Ihailen hänen otteitaan päivittäin, joten väkisinkin ajattelen, että hänen täytyy olla paras. Uskon, että Torontossa ajatellaan samalla tavalla. Kaksi uskomatonta nuorta kaveria, mutta me liputamme meidän kaverimme puolesta, valmentaja jatkoi.

Päätöksen tekevät Pohjois-Amerikan urheilutoimittajat. Maurice uskoo tilastoilla olevan lopulta iso merkitys.

– Samalla pitäisi katsoa pelaajan vastuullisuutta sekä kehitystä kauden mittaan. Mutta sekin on hyvin subjektiivista. Laine on kehittynyt ilmiömäisen paljon alkukaudesta. Hän on aivan eri pelaaja.

Jets-käskijä muistutti, että Laine pelaa illasta toiseen sarjan parhaita pelaajia vastaan. Se on kehittänyt pelaamista ja vastuullisuutta hurjasti.

– Mutta tästä ei kerrota juurikaan, sillä hänen maalitehtailunsa on ollut todella tasaisia, Maurice naurahti.