Tampereen Tappara on varmistanut paikkansa SM-liigan välierissä, kun se kaatoi Ilveksen lauantaina maalein 2-0. Otteluvoitot menivät kirvespaidoille 4-3.

Tappara oli jo kuilun partaalla, kun paikallisvastustaja Ilves johti puolivälieräsarjaa voitoin 3-2, mutta runkosarjavoittaja nousi väkisin rinnalle ja ohi.

Lauantain otteluun Tappara tuli tehokkaasti, kun Jani Lajunen iski johtomaalin vain 22 sekunnin pelin jälkeen. Toinen maali syntyi vajaat kuusi minuuttia myöhemmin Henrik Haapalan toimesta. Näiden maalien jälkeen ei enää lisäosumia nähty, ja näin Ilveksen kausi tuli päätökseensä.

Viime kauden finalistit Tappara ja HIFK kohtaavat välierissä. Ensimmäinen ottelu pelataan tiistaina Tampereella.

JYP marssi jälleen välieriin

JYP joutui niin ikään tiukoille, kun se kohtasi puolivälieräsarjassa HPK:n. Ottelusarja eteni aina seitsemänteen otteluun saakka, jonka lopulta JYP vei nimiinsä numeroin 3-2.

JYP karkasi ottelussa kahden erän aikana turvallisen tuntuiseen 3-0-johtoon, mutta HPK kiipesi vielä päätöserässä väkisin maalin päähän. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja näin ollen Jyväskylässä pelataan tälläkin kaudella mitaleista.

JYP kohtaa välierissä KalPan. Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona Kuopiossa.