Kiekkokonkari Juhani Tamminen on seurannut surullisin mielin SM-liigan alkukauden taklauskeskustelua.

Huippusarjan alkua ovat värittäneet lukuisat rumat törkytaklaukset. Päähän kohdistuneet niitit ovat nousseet suureksi puheenaiheeksi jo ensimmäisillä kierroksilla.

Liigan kurinpitäjällä Sampo Liusjärvellä on riittänyt kiirettä avauskierroksilla. Tuoreimmat sikailut nähtiin lauantaina, kun kolme taklausta nousivat otsikoihin (lue uutinen).

Tamminen nostaa keskustelun taustalta esiin kiekkopomot. Leijonalegenda kohdistaa kritiikin suoraan johtoportaaseen.

– Nämä asiat pitäisi käydä läpi jo ennen kauden alkua. Kiekkopomojen pitäisi ottaa kaikki yhteen ja puhua avoimesti: tässä on meidän arvomaailma ja näin meidän yhteisössä toimitaan, Tamminen jyrähtää Leijonat.comille.

Keskustelu väärillä raiteilla

Kritiikki kohdistuu suoraan Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelalle sekä muille kiekkopomoille. Asiat pitää käydä läpi sekä sarjajohdossa että seuroissa.

– Mun viesti on: herätys kiekkopomot! Tätä hommaa johdetaan ylhäältä. Jengi kasaan ja hommat käydään läpi. Ja siitä vedetään palat yhteen.

Mediassa on ruodittu syksyn mittaan paljon pelaajien vastuuta. Tamminen muistuttaa, että tämä keskustelu on lähtenyt aivan väärille raiteille.

– Puheenjohtajat palkkaavat valmentajat. Valmentajat ja urheilujohtajat kokoavat joukkueen. Mun kysymys kuuluu, kuinka moni kiekkopomo käy läpi valmentajan palkkausvaiheessa joukkueen arvomaailman? Mun arvaus on, ettei kovin moni.

– Nyt syyllistetään pelaajia. Mutta se on seuraus. Syy on helvetin paljon ylempänä. Ja tästä pitäisi puhua enemmän, Tamminen linjaa.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo