Suomalaistaituri Jaakko Rissanen on nauttinut ensimmäisestä kaudestaan KHL:ssä.

Viime kaudella KalPaa johtanut hyökkääjä on kiekkoillut alkukauden Vitjazissa yhdessä Jesse Mankisen kanssa. Kaksikko on pysynyt kiitettävästi mukana venäläisessä kulttuurissa.

Ruplaliiga kerää erityisesti Rissasen kehut. KHL:n suurin ero liigaan verrattuna on Rissasen mukaan tuomarilinjassa.

– Astetta kovempi sarja tämä on ehdottomasti. Kärkijoukkueet ovat todella kovia. Isoin ero on tuomarilinjassa, joka on paljon parempi kuin SM-liigassa. KHL:ssä ei saa koukkia ja estää yhtään. Taitopelaajia, kuten vaikka Pavel Datsjukia, vastaan joutuu tekemään todella paljon hommia, jos meinaa saada kiekon pois. Koukuista ja kampeista tulee aina jäähy, siksi varmaan SKA:kin pärjää niin hyvin, kun taitavat pelaajat saavat tästä etua, Rissanen summaa.

SM-liigassa tilanne ei ole aina selkeä. Rissasen mukaan tuomarit katsovat liian usein tilanteita sormien läpi.

– Suomessa ärsyttää, että jos tuomarilla on mahdollisuus jättää vastaavat tilanteet viheltämättä, niin sitten myös jätetään. Sitten molemmat vaihtopenkit ja yleisö huutavat kuin hullut jäähyjä. Haastavampaa se on tietysti puolustaa, mutta parempi näin. Tykkään tosi paljon tästä selkeästä linjasta, että koukuista ja kampeista tulee aina jäähy.

Pelityyli vaati totuttelua

Rissanen ja Mankinen nähdään maanantaina Helsingissä, kun Vitjaz kohtaa kovavireisen Jokerit. Joukkue lähtee otteluun maltillisella taktiikalla.

– Me pelaamme todella passiivisesti ja saatamme pyöriä sen takia pitkiäkin jaksoja omassa päädyssä. Se on vaatinut totutteluakin, kun sentterinä joutuu seisoskelemaan omalla alueella ja suojelemaan vain sitä, ettei vastustaja pääse keskustaan. Yritetään vaan, ettei tule kaverille miljoonan taalan paikkoja.

Vitjaz ei kuulu KHL:n suurseuroihin. Sen myötä joukkue yrittää pärjätä sarjassa omalla tyylillään.

– Jos vastustajan pakit ampuvat siniseltä maaleja, niin silloin häviämme varmasti. Jos haluamme voittaa, niin se vaatii sen, että ekassa erässä ne viivakudit maskin takaa eivät mene sisään, Rissanen lisää.

Jokerit-Vitjaz alkaa maanantaina klo 18.30.

Lue myös: Suomalaistaitureilla karmea KHL-reissu: tulli vaati sakkoja, lensivät ulos junasta: ”Silloin v**utti”

Lähde: Jokereiden tiedote