Viime kevään pudotuspelit olivat NHL:ssä henkilökohtaisella tasolla menestyksekkäät Artturi Lehkoselle, vaikka hänen joukkueen Montreal Canadiensin tie tyssäsikin valitettavan nopeasti.

Suomalaishyökkääjä iski kuudessa pelissä kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä. Runkosarjassa saldo oli myös upea – debyyttikauden pisteet olivat 18+10.

Tällä kaudella pistetehtailu on toistaiseksi ollut vaisua, sillä tilille on kertynyt ainoastaan yksi syöttö.

Vaisusta saldosta huolimatta suomalainen kerää upeita kehuja montrealilaiselta Habs Worldilta. Sivusto kehuu Lehkosta, joka ei tällä kertaa noussut tapetille pisteiden valossa.

– Artturi Lehkonen on todella aloittanut kauden samalla tahdilla, jolla hän lopetti viime kauden. Hänen karvauksensa on sähäkkää ja niin älykästä, että hän aiheuttaa suunnanmuutoksia jokaisessa pelissä, sivusto kehuu.

Sivuston väite pitää paikkansa, ja toisaalta Lehkosen onnistuneesta kokonaisvaltaisesta pelaamisesta kertoo myös tehotilasto – mikä on ainoastaan asteen pakkasella. Suomalainen on tuolla lukemalla joukkueensa jaettu kärkinimi, Karl Alznerin ja Jeff Petryn miehittäessä taulukon toista päätä (-4).

Juttu painottaa myös sitä, että vaikka pisteitä ei ole vielä kovin tiuhaan tahtiin tullut, on ketsuppipurkin auki räväyttäminen vain ajan kysymys Lehkosen pysyessä kärkiketjuissa.

Habsin kausi on ollut kaikkinensa haastava. Montreal on juhlinut voittoa viidessä pelissä ainoastaan kerran, lisäksi joukkue on tehnyt toiseksi vähiten maaleja koko NHL:ssä (8).