HELSINKI. Tiistaina tehdään myös Leijonien kannalta iso päätös, kun Kansainvälinen Olympiakomitea päättää venäläisurheilijoiden kohtalosta.

Ratkaisulla voi olla isot vaikutukset: mikäli Venäjän urheilijat pakotetaan kilpailemaan neutraalin lipun alla, uhkaa KHL jättää kisat kokonaan pois.

Tämä vaikuttaisi suuresti myös Suomen joukkueeseen, jonka runko tulee pitkälti idästä. Maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ei kuitenkaan stressaa tilanteesta.

– Koutsi pelaa niillä pelimerkeillä, joita on tarjolla. (Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri) Nummela ja (toimitusjohtaja Matti) Nurminen saavat miettiä näitä juttuja, Marjamäki ynnää.

Valmentajan vastauksesta voi aistia, että KHL:n tilanne on huomioitu pelaajareissussa jollain tasolla. Marjamäki painottaa tietävänsä hyvin kaikkien Euroopassa pelaavien suomalaisten tilanteen.

– Meillä on ollut hyvä suunnitelma kesästä lähtien. On kierretty Sveitsit ja Ruotsit läpi, joten meillä on hyvä kuva Euroopassa pelaavista pelaajista. Ollaan nähty kova määrä kasvotusten eri pelaajia, jotka eivät ole olleet nyt Leijonissa.

– Hommat on tehty niin hyvin, että tiedämme tarkkaan eri pelaajien kunnon ja tilateen. Totta kai suunnitelmia pitää olla, mutta fokus on ainoastaan tässä joukkueessa, Majamäki kiteyttää.

Leijonien tuore joukkue koostuu pitkälti KHL-tähdistä. Katso tuore ryhmä TÄSTÄ.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo