© Kuva: Getty Images

Nuorten Leijonien kärkipelaajalle kaavaillaan NHL-sopimusta ja isoa roolia huippuseurasta! – ”Todellinen ylivoima-ase”

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!

Nuorten Leijonien ensimmäiseen leiriryhmään Buffalossa pelattavaan U-20 MM-turnaukseen valittu suomalaispuolustaja Henri Jokiharju saattaa olla isolle kansalle vielä hyvin tuntematon nimi.

Chicago Blackhawksiin viime kesällä ensimmäisen kierroksen 29. vuorolla valittu Jokiharju on tehnyt tällä kaudella huikealla tavalla nimeä itselleen Kanadan juniorisarja WHL:ssä.

18-vuotias puolustajalupaus on takonut 28 ottelussa hirmuiset 35 tehopistettä (7+28), mikä oikeuttaa puolustajien pistepörssin toiseen sijaan.

The Athletic -lehden toimittaja Scott Powers uskoo artikkelissaan, että Jokiharju nousee kahden vuoden sisällä Blackhawksin neljän parhaan puolustajan joukkoon.

–  Blackhawksilla on kovat odotukset Jokiharjun suhteen. Hän oli heidän ensimmäinen puolustaja, minkä he varasivat ensimmäisellä kierroksella sitten vuoden 2009. Jokiharjun pelaaminen on kehittynyt paljon WHL:ssä, Powers sanoo.

– Hän saattaa tehdä sopimuksen Blackhawksin kanssa tämän kauden päätteeksi, ja pelata ensi kaudella joko NHL:ssä, WHL:ssä tai Euroopassa. Hänen pitäisi olla Blackhawksin puolustuksessa vähintään muutaman vuoden päästä, toimittaja arvelee.

The Athletic -lehden kiekkolupauksiin erikoistunut asiantuntija Corey Pronman pitää Jokiharjua loistavana puolustajalupauksena, mutta ei kuitenkaan potentiaalisena tulevana supertähtenä.

– Hän voi olla kahden ensimmäisen parin puolustaja. Onko hän erityisen korkeatasoinen kiekkolupaus, joka voisi olla supertähti tulevaisuudessa? Ei minun mielestäni, mutta se miten hän liikuttaa kiekkoa, voi tehdä hänestä todellisen ylivoima-aseen ja pelinavaajan NHL:ään, Pronman analysoi.

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!