Leijonien Moskovan EHT-turnaus päättyy kiinnostavalla tavalla, kun joukkue kohtaa turnausisäntä Venäjän kovassa paikassa.

Ottelussa riittää panosta: moni suomalaisnimi antaa viimeisiä näyttöjä ennen olympiajoukkueen valintaa. Erityisesti kokeneella osastolla moni huippunimi pääsee antamaan valmennuksella viimeisimmät näytöt osaamisestaan.

Leijonat.com nostaa esille kolme suomalaistaituria, joita kannattaa seurata illan mittaan. Esille nousevat tutut kiekkotähdet.

Venäjä-Suomi alkaa klo 16.00.

Seuraa näitä leijonatähtiä:

Kuva: Getty Images.

Lauri Korpikoski

Leijonavalmennus on kovan paikan edessä NHL-konkarin kanssa. Kaikki tietävät Korpikosken upean uran – tämän hetken vire on vain mysteeri. Alkukausi Sveitsissä on ollut varovainen eikä avauspeli Etelä-Koreaa vastaan ollut ilotulitusta.

Valitaanko Korpikoski mukaan kokemuksen ja rutiinin takia? Vai nousevatko maajoukkueessa syksyllä loistaneet leijonayllättäjät ohi? Kovat näytöt Venäjä-peliin helpottaisivat Lauri Marjamäen ja muun valmennusryhmän valintaa.

Kuva: Ilari Isotalo.

Petri Kontiola

Kontiolan tilanteessa on paljon samaa. KHL-tähti on pelannut jo pitkään kovalla tasolla – pelit Leijonissa ovat olleet kuitenkin syksyn mittaan vuoristorataa.

Suomen kapea sentteriosasto vaikeuttaa entisestään valmennus valintaa. Mikäli Kontiola valitaan mukaan, pitää hänelle taata iso hyökkäävä rooli joukkueesta. Venäjä on vastus, joka tuntuu sopivan hyvin myös Kontiolalle.

Kuva: Juha Tamminen.

Mikael Ruohomaa

Kontiolan yksi suurimpia haastajia on Kärpät-tähti, joka väläytteli Etelä-Koreaa vastaan. Venäjä-peli on aivan uudenlainen mittari Leijonien yllätysvalinnalle.

Ruohomaalla on takanaan upea syksy Liigassa. Leijonavalmennus on julkisesti sanonut valitsevansa mielellään joukkueeseen hyvässä vireessä olevia pelimiehiä. Mikäli kiekkotaituri onnistuu Venäjä-pelissä, voi tässä olla todellinen yllätysnimi olympialaisiin.

Leijonat lähtee otteluun sekoitetuin ketjun. Katso tuore kokoonpano TÄSTÄ.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo